18 фебруар 2016

Takmičenje je završeno. Nadam se da ste svi uživali u rešavanju rebusa koje je osmislio Ilija Đurković. Bilo je tu i lakih i teških rebusa, ali su na kraju ipak svi rešeni. U rešavanju je učestvovalo 15 takmičara, koji su spram svojih mogućnosti i raspoloživog vremena ostvarili i različite rezultate. Zanimljivo je da su dvojica prvoplasiranih imali isti broj bodova nakon prve faze i isti broj bodova nakon druge faze.Na kraju, prvo mesto je osvojio Slavko Bovan, koji je u obe faze bio za neki minut brži od Dejana Minića. Čestitam Slavku i Dejanu za sjajno rešavanje i odličan plasman. Zahvaljujem svima na učešću i očekujem da na sledećem takmičenju bude još više učesnika. Na kraju, hvala Iliji Đurkoviću na lepim rebusima i na odluci da svoje prvo takmičenje priredi na mom blogu. Evo sada i tabele:


7 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Čestitam Slavku na pobjedi. Takođe čestitka Dejanu i Svetlani na odličnom rezultatu. Zahvaljujem svim učesnicima što su našli vremena da se posvete večerašnjem takmičenju. Nadam se da ste zadovoljni rebusima koje sam pripremio. Posebna zahvalnost Banetu na grafičkoj pripremi i odličnoj organizaciji takmičenjima.
Bilo mi je neobično večeras, jer sam navikao da učestvujem kao takmičar.
Pozdrav do sledećeg rebusnog druženja!

Slavko Bovan је рекао...

Bili su ovo zanimljivi rebusi. Sutra ću detaljnije pogledati, jer sam ovo radio u velikoj gužvi (imao sam nekih obaveza). Najviše su me namučili 2 (nasukan kanu) jer sam se vrtio oko DEDA i UNUK, te onaj SELIM sa MAGOM CINKAROŠEM).
Izgleda da mi je mozak baždaren na rebuse jer uspjevam da ih rješavam dok opisujem skandinavku. Neki su se sami odgonetnuli (ULOŽI DEPOZIT IVAN, BRAČNE VEZE, PALISANDROVINA, RETKA PTICA, TEKUĆA PITANJA) a neki su MI sa vrlo zaguljeni (IZLICITIRA).

Čestitke autoru, a čestitke i Banetu na izvrsnoj grafičkoj pripremi. Čestitke i svima koji su učestvovali. Valja podržati ovakve akcije.

Na kraju, ali ne manje važno - Moglo nas je biti više!

Svetlana је рекао...

Čestitam Slavku i Dejanu, bili su odlični.
Iliji veliko hvala na rebusima, bilo je zadovoljstvo rešavati ih.
Pohvale Banetu za divne, čarobne, veličanstvene ilustracije. (zadovoljan Bane? :D)

A sad ozbiljno, rebusi su bili sjajni, slike jasne i lepe. Ja nisam uspela da rešim poslednji rebus , "razigrana" mi nije palo na pamet, a pokušala sam sigurno sa deset različitih prideva. :)

Hvala vam na vrlo zabavnoj i ugodnoj večeri.

Milan S. је рекао...

Hvala na odličnoj zabavi i kvalitetnim rebusima!

Dejan Minić је рекао...

Rebusi su bili odlični, a takmičenje je potvrdilo ono što smo znali - da je Ilija Đurković, pored toga što je vrstan rešavač, odličan sastavljač. Bane se zaista potrudio oko ilustracija i njemu svaka čast. Rebus je vizuelna zagonetka koja ima dve strane, ideju i grafički prikaz iste, i ovom prilikom je to demonstrirano na izvrstan način.

Ja sam uspeo da rešim 11 za 40-tak minuta, možda 15 za sat vremena, ali je posle bilo teže. Neki rebusi su bili bliski mom načinu sastavljanja, pa mi je možda i to malo pomoglo. Čestitam Slavku i svim učesnicima, kojih je moglo i više da bude. Pozdrav!

Анониман је рекао...

Žao mi je što sam se kasno uključio (oko 22:00), ali sam za kratko vreme uspeo da rešim desetak rebusa. Sve pohvale Iliji, kao autoru (postaje sve bolji i bolji u ovoj oblasti)i Banetu kao priređivaču takmičenja kao i pripremi rebusa.
Sebi upisujem minus što se nisam na vreme uključio, a tek sada vidim da nisam poslao rešenje rebusa br. 3 dok sam pri kucanju rešenja rebusa br. 18 permutovao tiranina sa tiranijom.
Naravno, sve čestitke najboljima.
Lozničanin

Luka је рекао...

Sa malim zakašnjenjem čestitke svimučesnicima a posebno najboljim rješavačima, te sve pohvalu Banetu na odličnoj prezentaciji izvrsnih Ilijinih ideja.

Iako ga ja nisam "ubrao", meni se najviše dopada onaj s Olimpom.