11 јануар 2012

NOVO TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA

U subotu, 14. januara 2012, od 20:00 do 24:00, na sajtu Jovana Novakovića "Enigmatika i druge zavrzlame" (adresa: www.enigmatika.webs.com) pod temom “Enigmatska I logička takmičenja”, biće održano takmičenje u rešavanju rebusa.

Sve rebuse (ukupno 16) je sastavio Dejan Minić, ljubitelj enigmatike iz Leskovca.

Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 20:00 do 22:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 22:30 do 24:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti.

Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.

Rešenja rebusa treba slati na dm.alrakis@gmail.com. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen.

Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.

Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

Prijatna zabava i srećno!


09 јануар 2012

Надам се да сте се лепо одморили и проводили протеклих празничних дана, па нема сумње да са нестрпљењем очекујете и прве ребусе у овој 2012. години. Тема ће бити 'зима', па за почетак један ребус којим сам много задовољан.