11 април 2020



ВРЕМЕПЛОВ

Ребусе скенирао и послао Живадин Јовановић.

10 април 2020




VEČERAS SA POČETKOM U 20,00 TAKMIČENJE U REŠAVANJU ANAGRAMA NA BLOGU ŠMEK.

Nova poslastica za rešavače anagrama!

Poštovani ljubitelji enigmatike, zadovoljstvo mi je obavestiti vas da će tokom aprila na blogu ŠMEK biti održana čak četiri sjajna takmičenja u rešavanju anagrama. Zadatke će pripremiti naša “velika četvorka” anagramista koji su bili šampioni Srbije: Nenad Savić (10. april), Ivan Andonov (17. april), Kristian Knežević (24. april) i Zoran Radisavljević (30. april). Svaki od pomenutih turnira počeće u 20 časova, a za generalni poredak svakom takmičaru računaće se tri najbolja plasmana.

Naravno, ne moram naglašavati da vas očekuje obilje dobre zabave, stoga vas pozivam da učestvujete na bar jednom od ovih turnira. Format takmičenja biće kao i na ranijih pet takmičenja u rešavanju anagrama (TURA), sa dve dodatne igre u kojima treba pogoditi koji su se anagrami najviše dopali rešavačima i ono što je najmanje njih rešilo. Najvažnije je, dakako, da se reši što više anagrama, ali pokazalo se na ranijim turnirima da i ovi dodatni poeni mogu imati uticaja na konačni plasman.

Zahvaljujem se Nenadu, Ivanu i Kristianu što su podržali moju ideju da zajedničkim snagama napravimo nešto što može da razonodi ljude u ovim tmurnim danima pandemije. Ne mogu da obećam neki naročito bogat nagradni fond, ali pokušaću da pronađem neke sponzore, pa da ova igra bude dodatno zanimljiva takmičarima. Vidimo se već u petak!

08 април 2020


НАЈРЕБУС МАРТА

Једино сигурно место на којем се можемо дружити и такмичити без обзира на светску пандемију корона вируса, полицијски час и карантин је интернет. Захваљујући томе смо привели крају и гласање за најребус марта, па ево коначно и резултата. Победио је сјајан ребус Зорана Милуновића са решењем: КОМЕ САРМЕ ГРЕЈАШЕ? (комесар Мегре јаше). Браво Зоране! Занимљива је и табела са резултатима, 1. и 8. место заузели нишки кумови, а између њих Чедо који је међу 8 најбољих имао 6 ребуса. Свака част Чедо за овакав број одличних ребуса. 




05 април 2020


Решења:
7729. Босна Томи веома мила (Бо с Натом иве омамила)
7730. Ружан аденом (ружа над Еном)
7731. Клетва мале Аиде (к летвама Леа иде)
7732. И глуми она (иглу, Миона)
7733. Принципи пословања (принц и Пипо, с Ло Вања)
7734. Све сломише широм града (с веслом и шеширом Г Рада)
7735. Старица радо плеше (Стар и Цара до Плеше)
7736. Турска лира (тур С калира)
7737. Коме сарме грејаше? (комесар Мегре јаше)
7738. Посленост рада му савршен адут (после Нострадамуса врше над УТ)
7739. Ластавица (ласица, тав)
7740. Смара тонце мутант (с маратонцем У Тант)
7741. Патер капут слаже (Е жал, ступа, Крета П)
7742. Пасја лијеска (кап, Асја, лијес)
7743. Налицкани старкеља (На Ли Ц, канистар, кељ А)
7744. Вени, види, вици! (јени, Вити, вуци)
7745. Сепаратизам (се/зам/, пар, ати)
7746. Набусита Јела (на бус Ита /с/јела)