15 јун 2019

Takmičenje na blogu Zorana Radisavljevića



Finale 10. Lige rešavača

 
Poštovani ljubitelji enigmatike,

U nedelju, 16. juna, od 20 do 23 časa biće održan finalni turnir 10. Lige rešavača, na kome ćete moći da rešavate moje nove zagonetke, ali i neke radove s kojima sam učestvovao na 11. Prvenstvu Hrvatske u enigmatici. Verujem da ćete uživati u pripremljenim zadacima, a biće i nekih lepih nagrada.

Nadam se da će se u takmičenje uključiti i neki odlični rešavači koji su propustili prva dva kola. Zbog tih izostanaka oni mogu imati mali bodovni zaostatak na početku finala, ali propozicije su zamišljene tako da im ostaje realna šansa za visok plasman, pa čak i za sveukupnu pobedu.

Tokom takmičenja rešavači mogu dva puta da prijave rešenja, na mejl organizatora: zradisavljevic@yahoo.com (molim da se odgovori šalju na taj mejl, jer ona stara adresa zoradis@yunet.rs ima limit od svega 50 mb). 

Da se podsetimo i plasmana nakon prva dva kola: 1. Ilija Đurković 8 bodova, 2. Svetlana Jorgaćijević 4, 3. Rade Goljović 3, 4-11. Nenad Savić, Marko Obradović, Miloš Karna, Ilija Ozdanovac, Luka Pavičić, Vladimir Obradović, Andon Koloski, Branislav Nikić 2, 12- 21. Stipan Medo, Darko Marković, Branko Grbić, Nebojša Jevtović, Dragan Stojanović, Vladimir Šarić, Jovica Marković, Milan Sečujski, Ivan Bukumirić, Željko Jelaš 1.

Ugodna vam zabava i dobro došli!

10 јун 2019

NAJREBUS MAJA

U izboru za najbolji rebus objavljen u maju na ovom blogu, dva rebusa su ušla u mrtvu trku i završila sa istim brojem bodova. Autori tih rebusa su Boris Dubovski i Čedomir Jelić koji su osvojili po 19 bodova. Pošto je za Borisov rebus u 1. fazi glasalo 12 sudija, a za Čedomirov 7, Borisov rebus KUPI DEVER DASKU (kup ide Verdasku) je osvojio 1. mesto. Bravo Borise za sjajan rebus, ali i bravo Čedomire, jer je i tvoj rebus podjednako dobar. Hvala i sudijama za odlično obavljen posao. Prilikom izbora za najrebus godine, oba rebusa će ući u konkurenciju. Evo sada ta dva najbolja rebusa meseca maja i tabele kako su glasale sudije.






Juče u Zagrebu ...















09 јун 2019

Решења:
7069. Самира до Миралема (Сами Радомира лема)
7070. Пилићева бистрина (пилиће ваби Стрина)
7071. Јако Вука зину (Јаков у Казину)
7072. Гаспар Касадо (дога с пар каса)
7073. Бора Тодоровић (Борат, Одо, ровић)
7074. Ни орао, ни копао (ни, орао, Нико пао)
7075. Полази Дана за Воју (пола зида на завоју)
7076. Самостани запада (са моста низа пада)
7077. Наступ идеолога (на ступи део лога)
7078. Сада ти седиш у мардељу (Садат и седи шумар дељу)
7079. Има лепу ногу Сара (им/п/але, пуно гусара)
7080. Узео си макро пола (узе, Осим, Акропола)
7081. Дуга каросерија (дуга, каро серија)