27 децембар 2012

ИЗБОР ЗА РЕБУС ГОДИНЕ

Паузу у раду блога коју сам најавио, искористићемо да изаберемо најбољи ребус објављен на овом блогу у току ове године. Потребно је да сви посетиоци блога направе свој избор од 20 најбољих ребуса, при чему могу да гласају за највише 3 (три) своја ребуса, уколико су им објављена. У обзир за гласање долазе само ребуси који су први пут објављени на овом блогу, а не они који су објављени раније у неким часописима, енигматским такмичењима (изузев такмичења на овом блогу) или на неком другом блогу. Гласање почиње од овог тренутка и трајаће све до 10. јануара у 24,00. Следећег дана (11. јануара) направићу списак 20 ребуса који су добили највише поена и послаћу на мејлове петорице колега да тајним гласањем изаберу најбољи. За аутора најбољег ребуса припремио сам једну лепу и вредну награду, а то је комплет од 5 ЦД-а са 100.000 клипартова (сличица). То је оригинал купљен у Аустрији и на немачком језику, али добитнику неће представљати никакав проблем да се снађе. Другопласирани и трећепласирани аутор добиће по неколико књига из разних области. Уколико се ја нађем међу прва три, награду уступам, наравно, првом следећем. 
Ваше предлоге објавићете у коментарима испод овог текста, тако што ћете написати редни број ребуса за који гласате и његово решење. Немојте писати поставку и име аутора. Обавезно напишите и своје име и презиме, јер  предлоге који су анонимни или потписани псеудонимом  нећу узимати у обзир. Сваки од 20 ребуса које изаберете носи 1 поен, тако да немате потребе објављивати по редоследу вредности.
ТАКМИЧЕЊЕ У РЕШАВАЊУ РЕБУСА

У суботу и недељу (29. и 30. децембра) на блогу Славка Бована, одржаће се такмичење у решавању ребуса које је припремио новосадски енигмата Милан Сечујски. Позивају се сви љубитељи ребуса да узму учешће у решавању. Детаљније пропозиције овог такмичења можете прочитати у петак на Славков блогу.


НОВОГОДИШЊА ЛИГА РЕШАВАЧА

Одмах с почетком нове године креће и занимљиво енигматско такмичење у решавању разних врсти загонетки (укупно 100) које је припремио сјајни енигмата Зоран Радисављевић из Новог Сада. Такмичење траје 15 дана, а Зоран обећава одличне загонетке и добру забаву. За најуспешније решаваче припремио је и вредне награде, медаље и пехаре. Такмичење је на форуму Енигма кафеа.
Решења:
1676. Ћускија вештака (ЋУ скија, ВЕ штака)
1677. Залеђе на утоци (залеђен ауто ЦИ)
1678. Сенаторе, ради! (сена торера ДИ)

Са ова три ребуса завршићемо ову годину, а наставак следи 14. јануара 2013. Због превише обавеза био сам принуђен да направим ову паузу, па се надам да ми љубитељи ребуса неће замерити. Желим вам свима срећну и успешну нову годину и срећне Божићне празнике.

26 децембар 2012

25 децембар 2012

24 децембар 2012

23 децембар 2012

Решења:
1665. Славна ти група (С лав на тигру ПА)
1666. Кола бирала Јела (колабирала је ЛА)
1667. Укори Љубо станаре (у кори ЉУ бостана РЕ)
1668. Носи сатару Кемо (НО сисата, руке МО)
1669. Убо Стану јеж (у бостану је Ж)
1670. Љубо стан узе (Љ у бостану ЗЕ)
1671. Је л' капут ин? (јелка, Путин)
1672. У клуб Еници идете (у К лубеници И дете)
1673. Наложена наркоза (на ЛО жена, на Р коза)
1674. Оштри кума мачету (о штрику МА маче ТУ)
1675. Дом агената (до маге Ната)