23 октобар 2021

 

LINKOVI ZA SKIDANJE FAJLOVA SA REBUSIMA

 

REBUSI BANE

https://app.box.com/s/8qsic6clsnu4b0gpislug0hg2f2hhjmr

 

REBUSI LUKA

https://app.box.com/s/qdbn6vhxv5r4cbdv92ul4wgdmyrqr3u9

REBUSI BANE 

REBUSI LUKA


 

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA

''JESEN 2021''

Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić

 

Propozicije

 

         - Takmičenje počinje u subotu 23.10.2021 u 20,00. Tada ću na blogu objaviti linkove za skidanje 2 fajla sa rebusima, a sve rebuse zajedno, objaviću i na blogu.

        - U prvoj fazi koja traje do 23,30 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 23,30 i završava se u 24,00 objaviću kao pomoć broj slova u postavkama, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.

        - Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajlove sa slikama koje vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.

        - Za rešavanje je pripremljeno 20 rebusa. Deset rebusa sam pripremio ja, deset rebusa je pripremio Luka. Rebuse sam odvojio u dva fajla, tako da svako može da bira čije će rebuse prvo da rešava.

        - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova iz prve faze, zatim brzina predaje rešenja u prvoj fazi, a ako su dva ili više takmičara imali isti broj bodova i u isto vreme poslali rešenja za prvu fazu, tada odlučuje brzina u drugoj fazi. Ako se, kojim čudom, desi da su i tada izjednačeni, podeliće osvojeno mesto na tabeli.

       - Nagrade nisu predviđene, već postoji želja da se svi lepo razonodite i proverite svoje rešavačke sposobnosti. Puno sreće svim učesnicima!