10 јануар 2019


IZBOR NAJBOLJEG REBUSA 2018. GODINE


         Nakon izbora najboljeg rebusa decembra, vreme je da izaberemo najbolji rebus objavljen na ovom blogu u toku 2018. godine. U konkurenciji za prvo mesto biće samo rebusi koji su pobeđivali u mesečnim izborima. Za glasanje u izboru najboljeg rebusa u 2018. godini odabrao sam 6 sudija, to su: Pero Galogaža, Budimir Ćosović, Milan Sečujski, Mirka Šajić, Zoran Radisavljević i Nikola Petkovski. Način bodovanja je sledeći: odabraćete 5 rebusa za koje smatrate da su najbolji i dodelićete im 5,4,3,2 i 1 bod. Vaše ocene šaljite ISKLJUČIVO na moj mejl:  nikic.branislav@gmail.com

       Rok za slanje vaših glasova je nedelja 13.01.2019 do 20,00 časova. Rezultate izbora za rebus godine objaviću iste večeri nakon završetka glasanja. Trojicu prvoplasiranih očekuje diploma, a pobednika i zlatna plaketa. Evo tih rebusa:


















NAJREBUS DECEMBRA

     U decembru je na blogu objavljeno dosta kvalitetnih rebusa, pa sudijama nije bilo lako ni u prvoj ni u drugoj fazi. Nakon neizvesne borbe za prvo mesto, na kraju je pobedio rebus Dragiše Cetića sa rešenjem SNIMA MAPU POLJAK (sni mama pupoljak). Dragiša je lepo ilustrovao ovaj rebus, pa je i to, pored odlične ideje, doprinelo njegovoj prvoj pobedi u mesečnom ciklusu. Čestitam! Najozbiljniji kandidat za prvo mesto bio je rebus Zorana Radisavljevića koji je dobio samo poen manje od prvoplasiranog. Treba pohvaliti i ostale čiji su rebusi bili u najboljih 10, jer su svi bili odlični. Drago mi je da smo 2018. godinu završili sa ovako velikim brojem rebusa koji su bili dosta iznad proseka. Evo sada pobedničkog rebusa i tabele sa glasanja.



08 јануар 2019


NAJREBUS DECEMBRA
(DRUGA FAZA)


     U prvoj fazi glasanja učešće je uzelo 17 sudija (Zoran Milunović, Rade Goljović, Momir Vučenović, Gojko Mandić, Branislav Nikić, Rešad Besničanin, Ilija Ozdanovac, Ranko Skopal, Boris Nazansky, Slavko Bovan, Svetlana Jorgaćijević, Milan Žarkovački, Ejub Semić, Dragiša Cetić, Jovan Novaković, Zoran Radisavljević i Vladimir Šarić).
     U drugu fazu ide 10 rebusa koji su sakupili od 5 do 9 bodova. U drugoj fazi glasanja, četvorica sudija odabraće 5 rebusa za koje smatraju da su najbolji i podeliće im bodove po sistemu 5, 4, 3, 2 i 1 bod. Sudije u drugoj fazi biće Boris Nazansky, Ejub Semić, Rade Goljović i Gojko Mandić. 
     Ukoliko je neko od sudija sprečen, molim da mi na vreme javi, da bih našao zamenu. Rok za glasanje je četvrtak, 10.01.2019 do 20,00 časova. Glasovi se šalju na moj mejl nikic.branislav@gmail.com  
Evo odabranih rebusa: