01 јун 2019

Zahvaljujem svima na učešću u takmičenju i nadam se da ste zadovoljni mojim i Lukinim rebusima. Posebno hvala Luki koji već nekoliko godina zajedno samnom priprema rebuse za takmičenje. Najbolji rešavač je Ilija Ozdanovac koji je u prvoj fazi rešio čak 19 rebusa, a u drugoj i poslednji, pa mu je to donelo najveći broj poena. Drugi je Slavko koji je u prvoj fazi rešio 17, a zatim Svetlana sa 16. To je i presudilo u konačnom plasmanu. Čestitke Iliji za osvojeno prvo mesto za koje mu sleduje plaketa, jedna enigmatska knjiga, jedna knjiga od Antonija Isakovića, kao i upaljač i olovka sa logom ovog bloga. Od njega očekujem da mi se javi i odabere šta želi od knjiga kao nagradu. Nagrade ću mu uručiti 9. juna u Zagrebu. Molim sve učesnike da mi pošalju svoje adrese kako bih im poslao upaljač i olovku, a prvih petoro osvajaju i knjige. Knjige će prvo birati pobednik, a zatim sledeći po redosledu na tabeli. Hvala svima na učešću i očekujem da ćete se odazvati i na takmičenju u sastavljanju koje traje do 20. juna.

BANETOVI REBUSI
LUKINI REBUSITakmičenje u rešavanju rebusa počinje. Linkovi za skidanje zadataka:
Lukini rebusi  https://app.box.com/s/22jiq6xbftnhxdhko0vdcvrumavsv1q4
Banetovi rebusi  https://app.box.com/s/j7scx7c16skg68g1vs45bgvgmek94nw2
Plaketa za pobednika.


Evo i enigmatskih knjiga i rečnika.
Nagrade za 5 prvoplasiranih takmičara su po 1 neenigmatska i jedna enigmatska knjiga.Nagrade za sve koji budu učestvovali u takmičenju su upaljač i olovka.


31 мај 2019


ТАКМИЧЕЊЕ У РЕШАВАЊУ РЕБУСА
ПОВОДОМ 10. РОЂЕНДАНА БЛОГА
Аутори: Бранислав Никић и Лука Павичић

Пропозиције

         - Такмичење почиње у суботу 1.6.2019 у 18,00. Тада ћу на блогу објавити линкове за скидање 2 фајла са ребусима, а све ребусе заједно, објавићу и на блогу.
        - У првој фази која траје до 22,00 вредност сваког исправно решеног ребуса је одређена бројем слова у решењу. У другој фази која почиње у 22,00 и завршава се у 23,00 објавићу као помоћ број слова у поставкама, па ће сваки исправно решен ребус освојити 50% почетне вредности. У обе фазе важи правило да се сва решења из те фазе шаљу одједном, а никако појединачно.
        - Решења се шаљу као текст на мој мејл и не треба слати фајл са сликама који вам шаљем због лакшег решавања. Решења шаљите искључиво на мејл: nikic.branislav@gmail.com  Колеге које немају мејл, а желе да учествују у такмичењу, могу послати своја решења путем СМС поруке на телефон: +381 64 8306174. Решења која стигну после предвиђеног времена неће се признавати.
        - За решавање је припремљено укупно 20 ребуса. Десет сам припремио ја, десет је припремио Лука. Ребусе сам одвојио у два фајла, тако да свако може да бира чије ће ребусе прво да решава.
        - Ако, приликом сабирања бодова, два или више такмичара имају исти број бодова, о пласману одлучује број бодова из прве фазе, затим брзина предаје решења у првој фази, а ако су два или више такмичара имали исти број бодова и у исто време послали решења за прву фазу, тада одлучује брзина у другој фази. Ако се, којим чудом, деси да су и тада изједначени, поделиће освојено место на табели.
       - За такмичаре сам припремио награде у вредним књигама (енигматским и неенигматским), а првопласирани ће добити и златну плакету. Такође, сви учесници ће добити по оловку и блокчић са логом блога ‘’Ребуси’’.TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
POVODOM 10. ROĐENDANA BLOGA
Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić

Propozicije

         - Takmičenje počinje u subotu 1.6.2019 u 18,00. Tada ću na blogu objaviti linkove za skidanje 2 fajla sa rebusima, a sve rebuse zajedno, objaviću i na blogu.
        - U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć broj slova u postavkama, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.
        - Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.
        - Za rešavanje je pripremljeno ukupno 20 rebusa. Deset sam pripremio ja, deset je pripremio Luka. Rebuse sam odvojio u dva fajla, tako da svako može da bira čije će rebuse prvo da rešava.
        - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova iz prve faze, zatim brzina predaje rešenja u prvoj fazi, a ako su dva ili više takmičara imali isti broj bodova i u isto vreme poslali rešenja za prvu fazu, tada odlučuje brzina u drugoj fazi. Ako se, kojim čudom, desi da su i tada izjednačeni, podeliće osvojeno mesto na tabeli.
       - Za takmičare sam pripremio nagrade u vrednim knjigama (enigmatskim i neenigmatskim), a prvoplasirani će dobiti i zlatnu plaketu. Takođe, svi učesnici će dobiti po olovku i blokčić sa logom bloga ‘’Rebusi’’.

26 мај 2019

LOGIČKO TAKMIČENJE

Na blogu puzzles-jn Jovana Novakovića, u toku je zanimljivo takmičenje u rešavanju logičkih zagonetaka HEXAGON VARIANTS. Evo linka na kojem se možete uključiti na takmičenje  Hexagon Variants
Решења:
7035. Кори Јенкија Чејен (коријен, кијаче, рен)
7036. Рум унук ули (Румун у Кули)
7037. Пет костима (Пет кост има)
7038. Купи девер даску (куп иде Вердаску)
7039. Газе Лабу бициклима (газела бубици клима)
7040. Ватиканисту клипан тера (Ват и Кан истукли пантера)
7041. Газе Лабу балавице (газела, буба, лавице)
7042. Газе Лабу бауштелци (газела, буба, уш, телци)
7043. Старца клипан тера (Стар цакли пантера)
7044. Премину Сарита (пре минуса Рита)
7045. Превари варалица пар варалица (пре варива ралица па РВ Аралица)
7046. Претила ми лица (претила Милица)
7047. Тричав Лазар (три чавла, зар)
7048. Чека Мика Раула (чек, ам и караула)
7049. Најам бутика (на јамбу Тика)
7050. Сто-посто лажац (стожац, постола)
7051. Види како лишће пада (ада, пећ, шило, каки, див)