12 јануар 2013

REZULTATI IZBORA ZA REBUS GODINE 2012.

Izbor najboljeg rebusa sa ovog bloga u 2012. godini je završen. Ja sam odabrao petoricu sudija za koje sam smatrao da su dovoljno kompetenti da odaberu najbolje rebuse, a ujedno sam želeo da to bude pravi internacionalni žiri. Tako sam se odlučio za Borisa Nazanskog iz Zagreba, Čedomira Jelića iz Vareša, Nikolu Petkovskog iz Skoplja, Miroslava Cvetkovića iz Niša i Ivana Andonova iz Beograda. Računao sam i na Zorana Radisavljevića iz Novog Sada, ali mi se Zoran javio iz bolnice gde će imati operaciju pa će neko vreme ostati tamo. Poželimo mu da sve prođe u redu i da što pre ode svojoj kući.

Nakon sudijskog glasanja, sabrao sam bodove i sada mogu da proglasim pobednika. Najbolji rebus na blogu za 2012. godinu (sa 12 poena) je rebus Nikole M. Milićevića - Parkom Adam ide rano s Iris (par komada midera nosi ris).


Drugo mesto (sa 10 poena) osvojio je rebus Milana Sečujskog - Ala volim pijac! (alav olimpijac).






Treće mesto (sa 8 poena) osvojio je moj rebus - Kaja kašike nije vratila (kajakaši Kenije, vratila).





Poredak do 10-og mesta izgleda ovako:

4.      Imam dom u Veroni (imam do muve roni) Dejana Minića
5.-6. Poklič kulova (po Kličku lova) Branislava Nikića
        Malarija napreduje (Mala Rijana pre Duje) Svetislava Cvetkovića
7.-8. Bojevi metak (Bojev imetak) Svetislava Cvetkovića
        Alibi je oduvan (Ali bi jeo duvan) Snežane Sečujski
9.     Na stazama Kubanci (nasta zamak u banci) Branislava Nikića
10.   Savi skije male (sa viskijem ale) Željka Prvanova

Prvoplasirani Nikola M. Milićević dobiće komplet originalnih CD-ova sa 100.000 klipartova, drugoplasirani Milan Sečujski dobija 5 knjiga (od kojih dve enigmatske), a nagradu za trećeplasiranog ustupam Dejanu Miniću, to su 3 knjige (1 enigmatska).
Pošto je ovo bio prvi izbor za rebus godine na blogu, bilo je nekih propusta sa moje strane koje ću sigurno ukloniti kada sledeće godine budemo birali najrebus 2013. Na kraju se zahvaljujem svima koju su ušestvovali u odabiru najboljih rebusa, a pobedniku sve čestitke.

11 јануар 2013

FINALNI IZBOR ZA REBUS GODINE (2)

Mom pozivu za odabir 20 najboljih rebusa sa bloga odazvalo se 12 enigmata i ja im se kao prvo svima zahvaljujem na uloženom trudu. Sabrao sam sve glasove i izvukao sam 20-ak rebusa koji su dobili najviše. Zatim sam eliminisao rebuse koji su objavljeni negde pre nego što su se pojavili na ovom blogu (MASAKR OKO DILA - objavljeno u knjizi Gojka Mandića, UČESNICI KOLONIJE - napravljen na Enigmatskoj koloniji 2012 i dobio nagradu za najbolji rad, MARIJA ČITA VERNA, PAKLENI PREDATORI, DOBRA VEŽBICA - bila na Enigmatskim susretima u Kikindi 2012, itd).
Nakon toga sam odabrao 5 sudija (ja nisam među njima) koji će odabrati od ponuđenih rebusa 5, po njihovom mišljenju, najboljih. Njihov rok za slanje je nedelja do 24,00. U ponedeljak ću objaviti rezultate i proglasiti najbolji rebus. U slučaju jednakog broja bodova dodeliću pola poena onom rebusu za koji ja smatram da je bolji, ali samo kod rebusa koji određuju plasman prva tri. 

Nakon proglašenja najboljih rebusa, nastavljam sa radom bloga. Ubuduće ću samo jednom mesečno zadavati neku temu, a ostalo vreme rebusi će ići bez teme, pa možete slati sve što imate i želite da se objavi.