10 јануар 2020


IZBOR NAJBOLJEG REBUSA 2019. GODINE


         Nakon izbora najboljeg rebusa decembra, vreme je da izaberemo najbolji rebus objavljen na ovom blogu u toku 2019. godine. U konkurenciji za prvo mesto biće rebusi koji su pobeđivali u mesečnim izborima, kao i oni koji su sa nekima od njih delili prvo mesto. Zato ove godine na glasanje ide 14 rebusa. Za glasanje sam odredio 6 sudija, to su: Pero Galogaža, Luka Pavičić, Branislav Nikić, Milan Sečujski, Hajrudin Hodžić i Miloš Milićević. Način bodovanja je sledeći: odabraćete 8 rebusa za koje smatrate da su najbolji i dodelićete im 10, 7, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 bod. Vaše ocene šaljite ISKLJUČIVO na moj mejl:  nikic.branislav@gmail.com

       Rok za slanje vaših glasova je nedelja 12.01.2020 do 20,00 časova. Rezultate izbora za rebus godine objaviću iste večeri nakon završetka glasanja. Trojicu prvoplasiranih očekuje diploma, a pobednika i zlatna plaketa. Evo rebusa koji će učestvovati u ovom izboru:















09 јануар 2020

NAJREBUS DECEMBRA

Glasanje je završeno! U ovoj fazi, svaki od 9 rebusa koji su ušli u finalni izbor je dobio po neki poen od sudija. Na kraju su dva rebusa Zorana Milunovića dobila po 20 poena, ali je rebus sa rešenjem GRAFITI NA ULICI (Graf i Tina u Lici) osvojio prvo mesto, zbog više poena u prvoj fazi.  Bravo Zorane majstore!




07 јануар 2020


NAJREBUS DECEMBRA
(DRUGA FAZA)


     U prvoj fazi glasanja učešće je uzelo 15 sudija - Aljoša Vuković, Slavko Bovan, Gojko Mandić, Svetlana Jorgaćijević, Branislav Nikić, Nedjeljko Nedić, Boris Nazansky, Marko Mihaljević, Nebojša Dragomirović, Rešad Besničanin, Emilija Bunjac, Vladimir Šarić, Ejub Semić, Dragiša Cetić, Milan Žarkovački.
      U drugu fazu ide 9 rebusa koji su sakupili od 6 do 11 bodova. U drugoj fazi glasanja, četvorica sudija odabraće 5 rebusa za koje smatraju da su najbolji i podeliće im bodove po sistemu 5, 4, 3, 2 i 1 bod. Sudije u drugoj fazi biće Boris Nazansky, Ejub Semić, Ilija Đurković i Gojko Mandić. 
     Ukoliko je neko od sudija sprečen, molim da mi na vreme javi, da bih našao zamenu. Rok za glasanje je četvrtak, 09.01.2020 do 20,00 časova. Glasovi se šalju na moj mejl nikic.branislav@gmail.com  

Evo odabranih rebusa:












Срећан Божић свим сарадницима и посетиоцима блога који прослављају по јулијанском календару.