10 април 2010

ПОЗИВ ЗА ТАКМИЧЕЊЕ

Као што сам и обећао, у току следеће недеље почеће ново такмичење у решавању ребуса. Ребусе је за ову прилику саставио Дејан Минић из Лесковца. Такмичење ће се одржати у три дана, среду, четвртак и петак (14.-16. априла) . Са постављањем задатака почећу у 22.00 и трајаће 30 минута. Ваша решења слаћете искључиво на мој мејл nikicb@ptt.rs. Сваког дана биће објављено 5 ребуса и сваког дана ћу прогласити победника дана. За сваки тачно решен ребус такмичар добија 5 поена, а поени ће бити додељени и на основу пласмана: првопласирани осваја 3 поена, другопласирани 2, трећепласирани 1, а остали ће остати без поена. Ако два или више такмичара освоје исти број поена, пресудиће брзина слања одговора. О свим осталим детаљима обавестићу вас у среду пре почетка такмичења.

06 април 2010



Христос Васкрс свим посетитељима блога.
Надам се да сте се лепо провели за Ускршњи празник у кругу својих породица и да ми нећете замерити што у задња два дана нисам постављао ништа на блог, јер сам и ја одмарао и од послова и од интернета.
Ове недеље ћу објављивати радове које сте ми ви слали, а који су стигли са закашњењем за неку од тема које сам имао.
Искористио бих прилику и да најавим ново такмичење у решавању ребуса, али са мало измењеним правилима. Такмичење ћу организовати у току следеће недеље, а све задатке (ребусе) саставио је Дејан Минић из Лесковца. Ово је свакако највећа новина и предлажем осталим састављачима да ако желе осмисле и пошаљу своје ребусе за неко од наредних такмичења. О свим детаљима бићете обавештени ових дана када утврдим тачан почетак такмичења и његове пропозиције.
Толико о такмичењу, а сада решења палиндромних ребуса из протекле недеље:
429. Нисам ажуран (на ружама С и Н)
430. Радни налог (гола Н и Н дар)
431. Иво Сердар (РА дресови)
432. Рану борац вида (А див, цар О, бунар)
433. Иво потпали Шиму (У миш, И лаптопови)
434. Ћира Цану тако кара (ара, кока, туна, царић)
435. Хан Пијесак (касе Ј и П на Х)
436. Стара клапа (АП алкар, ат С)
437. Епилог (голи ПЕ)
438. Не заборавите то (О тетива, ро базен)
439. Драги камен (нема КИ гард)
440. Градимо насип (писано М и дар Г)