18 фебруар 2016

Link za skidanje rebusa:  https://app.box.com/s/nyd417ojp6kg5tpckozpxvrv8b0g5wh3

Propozicije

- Takmičenje počinje u 18:00h a završava se u 23:00h i sastoji se od dvije faze. U prvoj fazi, koja traje od 18:00h do 21:30h, rješavači će imati kao pomoć samo broj slova u rješenju, i svaki ispravno riješen rebus donosi odgovarajući broj poena. U drugoj fazi koja traje od 21:30h do 23:00h, biće data još jedna pomoć - broj slova u postavci, ali će se za svako rješenje dobijati 50% poena od početne vrijednosti rebusa.

- Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rješenja za svaku fazu, s tim što će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rješenja iz prve faze za koja smatraju da su pogrešna; odnosno, ako je za neki rebus poslato dva različita rješenja u pojedinim fazama, ocjenjuje se samo poslednje rješenje. Na primjer, ako primijetite da ste u prvoj fazi poslali pogrešno rješenje nekog rebusa, dovoljno je da u drugoj fazi pošaljete tačno rješenje – dobićete onoliko poena koliko taj rebus nosi u drugoj fazi. Međutim, ako je vaše poslednje poslato rješenje nekog rebusa netačno, nećete dobiti nikakve poene za taj rebus (čak i ako je rješenje tog rebusa u I fazi bilo tačno).

VAŽNA NAPOMENA: Nemojte rješenja slati pojedinačno već u kompletu. Dakle, jedan takmičar može da pošalje JEDNU poruku u prvoj fazi (do 21:30h) i JEDNU u drugoj fazi (do 23:00h).

- Rješenja rebusa treba slati na e-mail domaćina takmičenja nikic.branislav@gmail.com ili SMS porukom na telefon 064-8306-174. Rješenja koja stignu posle 23:00h neće se priznavati.

- Rebusi su vrednovani po broju slova u rješenju. Svi rebusi su na ekavskom.

- Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rješenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rješenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

- Pobjednik takmičenja je rješavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vrijeme prijema prvog seta rješenja.

Нема коментара: