петак, 05. децембар 2014.

Ovo su rešenja koja sam ja našao:
1. Sladoled od Olafa (s la dole do, do, la, fa)
2. Dobar dom Ace (do Bardo mace)
3. Dobila Sibil automobil (do Bila SI Bil, a utom O Bil)
4. Nađena rupetina (na Đenaru petina)
5. Stari komšija Nikola (s Tarikom Šijan i kola)
6. Junaci napadaju okupatore (junac i napa daju oku pa tore)
7. Slavićemo po Sumatri (s lavićem oposuma tri)
8. Ne damo psa idiotima (Neda mopsa Idi otima)
9. Ne bori se mladić (Roben, Mesi, Ladić)
10. Zašuti ranjeniče! (za šutiranje Niče)
11. Miomirisi Niša (Miomir i Siniša)
12. Ed napisa članak (kanal, čas i pande)
13. Glupi rezime (iglu pre zime)
14. Prati Isaka riba (pirati sa Kariba)
15. Lota pije vode (Tapijevo delo)
16. Narode, ubi Kosta osam! (na rodeu bik ostao sam)

3 коментара:

IlijaO је рекао...

Pohvala tebi,za trud( sve je, po meni, točno) ali, bogami, i autoru ovih umotvorina! Nažalost, 4 su bile preteške (ili je bilo malo vremena) za mene, iako sam ih imao u "šaci"!
Teško da bih shvatio da je po postavljenom "za šutiranje Niče"- ostali ok.

Quizmaster је рекао...

Na večerašnjem turniru u rešavanju rebusa učestvovalo je osam ljubitelja enigmatike, koji su pokazali zavidnu veštinu i rešili sve zadatke koje sam pripremio.

U prvoj fazi najuspešniji je bio Marko Obradović, koji je rešio čak 13 od 16 rebusa, ali na kraju je jedva sačuvao prednost, jer je Branislav Nikić uz pomoćne fraze uspeo da odgonetne sve preostale rebuse, na čemu zaslužuje čestitku. O ovakvoj bizarnoj situaciji nisam razmišljao, a za sledeći turnir možda ću staviti dodatno pravilo, da je ukoliko neko reši sve rebuse pobednik takmičenja.

Konačan plasman: 1. Marko Obradović, 82 poena (79+3), 2. Branislav Nikić 80 (60+20), 3. Luka Pavičić 74 (63+11), 4. Čedomir Jelić 61 (48+13), 5. Ilija Ozdanovac 55 (36+19), 6. Sreten Perić 34,5 (17+17,5), 7. Vladimir Obradović 30,5 (0+30,5), 8. Željko Prvanov 7 (0+7)

Trojica najuspešnijih takmičara dobiće za nagradu nešto od enigmatske literature ili knjiga iz beletristike. Zahvaljujem se svima na učešću i nadam se da vam je prijalo rešavanje mojih rebusa. Vidim da je Bane već postavio sva rešenja, pa mi je uštedeo trud.

Quizmaster је рекао...

Ostala je ipak još jedna dilema oko plasmana, jer Ilija Đurković mi je u 22:00 poslao rešenja preko SendSpejsa, a ja ne mogu da otvorim taj link koji mi stoji u poruci. Međutim, budući da je Ilija zakasnio da pošalje rešenja do isteka prve faze, to neće moći da promeni vrh tabele, ali u svakom slučaju, hvala mu što je i pored gostiju koje je imao u kući izdvojio vremena za rešavanje.