05 децембар 2014

NAJAVA TAKMIČENJA

Danas, 5. decembra 2014, od 20:00 do 22:00 na blogu "Rebusi" (www.rebusi.blogspot.com) biće održano takmičenje u rešavanju rebusa, kao deo 15. Memorijala Tomislava Munišića. Domaćin ove tradicionalne manifestacije, Zoran Radisavljević, pripremio je 16 rebusa, a propozicije takmičenja su sledeće:

1. U 20:00 na blogu će biti postavljen link za dokument koji sadrži svih 16 takmičarskih zadataka. 

2. Takmičenje se odvija u dve faze, od kojih zavisi koliko će rešavači osvojiti bodova.

a) Prva faza traje od 20:00 do 21:15 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju.


b) Druga faza traje od 21:15 do 22:00 i takmičari će dobiti kao pomoć broj slova u postavci rebusa. Naravno, link za tu dopunsku pomoć pojaviće se na blogu u 21:15. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se upola manje od predviđenih poena. 


3. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl zoradis@eunet.rs . Rešenja koja stignu posle 22:00 neće se uzimati u obzir. Šaljite ih sve zajedno, a ne pojedinačno. U svakoj fazi (ima ih dve) možete poslati samo jedan set rešenja. U drugoj fazi ne možete korigovati prethodno poslato rešenje. U slučaju istog broja bodova gledaće se ko je ranije poslao svoja rešenja.

4. Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju.

5. Pravo učešća imaju svi ljubitelji enigmatike. 

 
Puno sreće i prijatna zabava!



Нема коментара: