28 јануар 2018

Riječka enigmatska revija Feniks je u svom 600-om broju raspisala sledeći konkurs za sastavljače.

1. Memorijal Pavić-Kraker

   Natječaj se sastoji od dviju povezanih disciplina (rebus + skandinavka) poput onih koje redovno objavljujemo na 46. i 47. stranici. Dakle, prvo treba smisliti običan rebus slobodne forme i bez ikakvog zadatka osim da nije već negdje objavljen. Potom treba sastaviti skandinavku na standardni lik, 15x18 (uključena opisna polja) s potrebnim izrezom za rebus 8x5 u bilo kojem kutu u koje valja uvrstiti rješenje rebusa. 
   Svaki sudionik može poslati najviše tri rada, a mogući su i parovi: rebusaš i križaljkaš!
Rebusi ne moraju biti čisti (dozvoljena slova), a križaljke treba sastavljati prema važećim feniksovskim pravilima i ne treba ih opisivati (osim, naravno, nepoznatih pojmova). 
   Radove treba opisivati punim imenom i prezimenom i poslati ih najkasnije do 31. marta na adresu: Feniks (natječaj), Zvonimirova 20/A, 51000 Rijeka ili na naš e-mail feniks@novilist.hr 
   Vaše umotvorine ocjenjivat će žiri naših urednika: Kvalić, Jandragić, Ivanov, Ricijaš i Galogaža. Rezultate ćemo objaviti u aprilu (607 broj). 
   Prvoj trojici pripast će novčane nagrade (1000, 500 i 300 kuna). Svi ispravni radovi bit će objavljeni i honorirani sa sto kunića. Želimo Vam puno sreće!

3 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Bane, ispravi datum (do 31.marta ne 30. aprila) sa leve strane gde su najave enigmatskih takmičenja.

Dejan Minić је рекао...

Ja već ugovorio saradnju sa dvojicom križaljkaša, možda i trećeg nađem. Biće tu interesantnih parova i radova.

Бранислав Никић је рекао...

Ispravljeno, hvala Dejane. Ja ću jednu skandinavku da sastavim, ako budem zadovoljan, probaću još neku. Ako mi ne bude išlo, obratiću se nekom od kolega za saradnju.