12 јул 2016


4 коментара:

IlijaO је рекао...

DOLINA SE OROSI ( Do Lina seo Rosi)

IlijaO је рекао...

Ne znam kako sročiti komentar a da autorku ovog rebusa ne povrijedim ( ne daj Bože) ili da zbog njega izgubi interes za sastavljanje rebusa. Ovaj, joj je, recimo, malo iznad prosjeka, ali, kao gesta dobre volje i dobronamjeran savjet, evo: Trebala je, kad je već sve obojano nogometom , umjesto glazbenika Tine Rosija, staviti ranijeg talijanskog nogometaša Paola Rosija (Paolo Rossi (Prato, 23. rujna 1955.) bivši je talijanski nogometaš. Na Svjetskom prvenstvu 1982. bio je najbolji igrač i strijelac prvenstva predvodeći Italiju do naslova svjetskih prvaka.)- čime bi rebus dobio na smislenosti i efektnosti i osobe na slici bi se idealno uklopile u pozadinu.
Stoga, samo kreatko, naprijed Svetlana i ne osvrći se mnogo na neugodne komentare. Iz njih izvlači samo pouke, ostalo zaboravi. Rebusi su ti okej, a to što su malo teže razumljivi i samim tim teže rješivi- nije to tvoj problem!
pozz

Milan Žarkovački је рекао...

Slažem se sa Ilijom. Ja se, doduše, slabo razumem u fudbal, ali pretpostavio sam da je moguće naći nekog fudbalera Rosija.

I nešto bih da pojasnim: Nisam siguran da li Svetlani smeta baš surovost, ili je pod surovošću podrazumevala (i) nekorektnost; surovost ne treba nikoga da odbija, pogotovo kad je obrazložena, ona pomaže u napredovanju. Dobro, možda je umesto „surovost“ bolje reći „strogost“. Ako težimo visokom kvalitetu – a Svetlana ga je već više puta pokazala – onda je izvesna surovost neophodna.

IlijaO је рекао...

Moj komentar vezan uz ovu"temu" napisan je još jučer pod rebusom br.4576. Pozdrav i podrška Svetlani!