12 јул 2016


10 коментара:

IlijaO је рекао...

PITE RUČAJU SUNITI ( Piter u čaj usu niti)

Miroslav Cvetković је рекао...

usuti - naliti, nasuti (tečnost); izručiti nešto sipko, rastresito, sasuti... Ne mogu povezati nit sa ovim definicijama :(

Svetlana је рекао...

Možda niti nisu dovoljno rastresite da bi mogle da se "izliju" iz posude u posudu, stvarno ne znam.

Ono što definitivno znam, je da ću završiti svoju "karijeru" sastavljača enigmatskih radova i vratiti se onome što me je i privuklo vašim blogovima, a to je rešavanje.
Srpski jezik mi ni u školi nije bio jača strana, a bilo je i pritužbi i na ilustracije, tako da ću se ja maniti svega toga.

Za one koji možda nisu pročitali na Zoranovom blogu, ponoviću i ovde, da nikad nisam imala nameru da postanem enigmata i da sam svojim doprinosom samo htela da se zahvalim svima vama što objavljujute svoje radove, ali mi je to u međuvremenu postalo izuzetno naporno, jer me svaki put kada vidim da ima više od dva komentara muka uhvati i momentalno pomislim: "Opet nešto ne valja."

Ima stvari u životu koje se ne mogu izbeći, ali zaista mi nije potrebno da surovost koja na vašim blogovima vlada natovarim sebi na vrat. Miroslave, ovo se ne odnosi na Vas, već na sve i svašta što je samo u poslednjih mesec dana bilo napisano od strane različitih osoba. (ne samo na moj račun)

Milan Žarkovački је рекао...

Svetlana, žao bi mi bilo da prestaneš da sastavljaš rebuse; tvoji rebusi me uvek obraduju. Ali razumem da ti smeta nekorektnost – da upotrebim taj izraz umesto „surovost“ – na ovim blogovima, koju i sam često trpim. Možda bi mogla da nastaviš da šalješ svoje rebuse anonimno ili pod pseudonimom ili da ih šalješ nekom ko želi da ih objavi kao svoje. Uostalom, mislim da iza svakog objavljenog rada stoji i blogovlasnik, ali možda nije umesno da njega mešam u ovo.

U ovom slučaju mislim da nije nikakav problem da neko sipa niti, već smo pričali o tome da nerealnost nije problem, a niti bi se čak i zaista mogle sipati, kao rezanci.

Анониман је рекао...

Dok se niste pojavili upravo vas dvoje, sve je išlo normalno. Mislim da bi veliku stvar učinili svojim daljnim, trajnim apstiniranjem.

Milan Žarkovački је рекао...

Sjajan anonimni komentar! Znam da njih ne treba reagovati, ali ovaj je neodoljiv! Bravo! :-)

Milan S. је рекао...

Nažalost, izgleda da mnogi od nas nisu baš šampioni u taktičnosti, pogotovo kada je odnos prema novim kolegama u pitanju (ima par enigmata na koje bi u tome trebalo da se ugledamo). Ne treba nas zato suviše ozbiljno shvatati :) Uzgred, mnogi enigmati upravo cene rebuse koji nisu "po svim pravilima", pošto upravo to kršenje norme nekad donese neku novost i svežinu.

Nadam se da nije kasno da kažem da mi se ovaj rebus sa beletristikom (bar zasad) prilično sviđa?

Miroslav Cvetković је рекао...

Svetlana! Retko se javljam komentarima, pa me je nasekirala tvoja namera da se batališ "ćorava posla". Enigmatiku i enigmate, kvizadžije i logičare, većina smatra čudacima (da ne upotrebim suroviji izraz). Nažalost, ima tu likova koji opravdavaju ovo mišljenje, ali ti, svakako, nisi jedan od njih. Moj komentar je bio više poziv da prodiskutujemo o tome da li se nešto može sipati, a da nije tečno... Eto, pade mi na pamet: PROSIPATI PAMET! Dakle, povlačim svoj komentar i izvini što sam te, ne želeći to, rastužio. Nastavi da se baviš ovim "poslom" - mnogo lepih rebusa si već objavila.

Č. Jelić је рекао...

Svetlana, ne daj se pokolebati. Trebaš nam.

IlijaO је рекао...

Moj komentar vezan uz ovu"temu" napisan je još jučer pod rebusom br.4576. Pozdrav i podrška Svetlani!