05 јун 2016

PROPOZICIJE TAKMIČENJA U REŠAVANJU REBUSA

Takmičenje u rešavanju rebusa počinje sutra (ponedeljak, 6.6.2016) u vremenu od 18:00 do 23:00, na blogu "Rebusi" (adresa:www.rebusi.blogspot.com).
Propozicije takmičenja su sledeće:

1. Rebuse za takmičenje smo pripremili ja i Luka Pavičić. Ima ih ukupno 18 i biće objavljeni na blogu i u PDF formatu. Link sa rebusima biće postavljen na blog u 18:00.

2. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl  nikic.branislav@gmail.com . Rešenja koja stignu posle 23:00 neće se uzimati u obzir.

3. Rešenja rebusa se moraju slati odjednom, u svakoj od dve faze takmičenja. Ako ste primetili da ste u prvoj fazi poslali pogrešno rešenje nekog rebusa, možete ga ponovo poslati u drugoj fazi, ali će vrednost bodova za taj rebus biti umanjena za polovinu.

4. Takmičenje se odvija u dve faze, od kojih zavisi koliko će takmičari osvojiti bodova.

a) Prva faza traje od 18:00 do 22:00 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se onoliko poena koliko ima slova u rešenju.
b) Druga faza traje od 22:00 do 23:00 i takmičari će kao pomoć dobiti broj slova u postavci rebusa. Naravno, poruka sa tom dopunskom pomoći pojaviće se na blogu u 22:00. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se polovina poena manje od njegove početne vrednosti.

5. Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju i da se rešenje uklapa u postojeću frazu.

6. Pravo učešća imaju svi koji su voljni da se takmiče (što naravno ne važi za mene, Luku i Mirku koja je nacrtala neke od rebusa). Za tri prvoplasirana takmičara obezbedio sam po jednu enigmatsku knjigu i nekoliko enigmatskih časopisa.

7. U slučaju jednakog broja bodova, odlučivaće veći broj bodova u prvoj fazi, a ako i tu bude izjednačeno, onda će presuditi brže vreme slanja zadataka u prvoj fazi.

Ja i Luka vam svima želimo puno uspeha u takmičenju i dobru zabavu!

Нема коментара: