недеља, 29. мај 2016.

NAJAVA TAKMIČENJA U REŠAVANJU REBUSA


           Poštovane kolege i koleginice, ljubitelji rebusa, hteo bih da vas obavestim da će sledeći ponedeljak (06.juna) na ovom blogu biti održano takmičenje u rešavanju rebusa koje smo osmislili ja i Luka Pavičić. Ovo takmičenje je trebalo da se održi još prošle godine, ali nisam uspeo to da uradim, a evo i zašto. Zamislio sam da sve rebuse nacrtaju profesionalni ilustratori i da malo podsećaju na čuvene italijanske rebuse. Moja ideja se ispostavila kao teško ostvarljiva, jer nisam uspevao da nađem ljude koji bi se upustili u taj posao, jer su uglavnom svi imali neke druge isplativije poslove, pa im nisam mogao ni zameriti. Na kraju sam od nekih dobio po koji rebus, pa sam odlučio da ostale sam odradim, ali da bar deluju kao da ih je uradio neki dobar ilustrator. Zato bih ovom prilikom hteo posebno da se zahvalim onima koji su mi bar po neki rebus nacrtali i to Marku Cvetkoviću, Miloradu Žariću, Draganu Milošu i našoj koleginici Mirki Šajić. Rebusi su rađeni u crno-beloj tehnici i u njima nema ni jedne ličnosti, Verujem da će vam se svideti i da ćete uživati u rešavanju. Propozicije takmičenja ću objaviti u nedelju pre podne, a takmičenje će početi u 18,00 i trajati do 23,00 časova. Za tri najuspešnija takmičara, ja i Luka smo pripremili zanimljive knjige. Očekujem da se u takmičenje uključi što veći broj rešavača i do nedelje vas srdačno pozdravljam!

7 коментара:

Svetlana је рекао...

Lepa vest! Jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati. :)

Dejan Minić је рекао...

Zaista lepa vest, ali nažalost bez mene (porodični skup od 18h). Praksa na internetu je pokazala da je bolje organizovati takmičenje radnim danima, vikendi su često kritični za mnoge rešavače.

Бранислав Никић је рекао...

Nije problem ni pomeriti za ponedeljak, možda bi i ostali zainteresovani za učešće u takmičenju mogli da se izjasne kada im odgovara, pa da vidimo koji termin je najbolji.

Dejan Minić је рекао...

Ja sam ZA, ako to i drugima odgovara. Hvala na mogućoj fleksibilnosti.

Da ne zaboravim i ovde: Bane, srećan ti rođendan, da si nam živ i zdrav i stalno veseo!

Milan S. је рекао...

U nedelju sam - a i sve do narednog vikenda - na kontinentu koji baš nije poznat po dobrom Internetu, pa ne znam koliko možete računati na mene. (U ponedeljak bih možda mogao lakše da se ogrebem za Internet pošto je radni dan, ali svakako ne treba pomerati zbog mene.)

Pridružujem se čestitkama!

Svetlana је рекао...

Meni odgovara svaki dan sem subote.

Unknown је рекао...

I ja sam više za ponedjeljak.