11 септембар 2014

PROPOZICIJE TAKMIČENJA

Danas, 11. septembra 2014, od 18:00 do 24:00, na blogu "Rebusi" (www.rebusi.blogspot.com) biće održano takmičenje u rešavanju rebusa Čedomira Jelića pod naslovom ''Put oko sveta''. Propozicije takmičenja su sledeće:

1. Za takmičenje sam odabrao 24 rebusa, koji će biti pripremljeni u PDF formatu. Link sa rebusima biće postavljen na blog u 18:00. Ujedno, postaviću sve rebuse i na blog za one kojima je možda tako jednostavnije.

2. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl  nikic.branislav@gmail.com. Rešenja koja stignu posle 24:00 neće se uzimati u obzir. Šaljite ih sve zajedno, a ne pojedinačno. U svakoj fazi (ima ih dve) možete poslati samo jedan set rešenja. U drugoj fazi možete korigovati prethodno poslato rešenje, ako ste uvideli da je bilo pogrešno. Brzina slanja rebusa neće imati nikakvog uticaja, već će takmičari s istim brojem bodova deliti osvojeno mesto.

3. Takmičenje se odvija u dve faze, od kojih zavisi koliko će takmičari osvojiti bodova.

a) Prva faza traje od 18:00 do 23:00 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se onoliko poena koliko ima slova u rešenju.
b) Druga faza traje od 23:00 do 24:00 i takmičari će kao pomoć dobiti broj slova u postavci rebusa. Naravno, poruka sa tom dopunskom pomoći pojaviće se na blogu u 23:00. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu od ukupnog broja slova u rešenju oduzima se 5 poena. 


4. Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju.

5. Pravo učešća imaju svi koji su voljni da se takmiče. Bilo bi mi drago da se odazovete u što većem broju i ispoštujete trud autora.


Puno sreće i prijatna zabava.

Нема коментара: