03 август 2013

PROPOZICIJE TAKMIČENJA


- Takmičenje počinje u 21,00 a završava se u 24,00 i sastoji se od dve faze. U prvoj, koja traje do 23,30 svaki ispravno rešen rebus donosi pun broj odgovarajućih poena koji će biti prikazani ispod svakog rebusa. U drugoj fazi koja počinje od 23,30 i traje do 24,00, napisaću kao pomoć broj slova u postavci i nakon toga svaki ispravno rešen rebus dobija polovinu svoje početne vrednosti.
- U svakoj od faza, sva rešenja morate poslati jednim mejlom,a rešenja koja stignu posle 24,00 neće se priznavati.Rešenja slati na mejl  nikicb@ptt.rs  ili SMS porukom na telefon 064-3944-650.
- Sve rebuse je sastavio Čedomir Jelić i ima ih ukupno 16. Rebusi su vrednovani po težini rešivosti sa 8, 10 i 12 poena. Podrazumeva se da su rebusi na ijekavskom, a oni koji budu na ekavskom biće posebno označeni. 
- Nagrade za prva tri takmičara biće sledeće enigmatske knjige:''Mamutske skandinavke'' Slavka Bovana, ''Slovna rebusijada'' Miroslava Lazarevića i ''Sto godina ukrštenih reči'' Dragana Lojanice. Takmičari će sami birati koju knjigu žele.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

U cilju podrške evo objave i na mom blogu:
ENIGMATIKA(TUPLJENJE I OŠTRENJE)

Slavko Bovan је рекао...

Tamo piše da se i samim učešćem može osvojiti knjiga.

Dakle, i oni koji sebe smatraju amaterima imaju motiv da okušaju sreću.

Бранислав Никић је рекао...

Hvala Slavko, bilo bi lepo da se makar 10 ljudi javi, jer je sezona godišnjih odmora.

Бранислав Никић је рекао...

Sreten Perić, Jovan Novaković su mi potvrdili da će učestvovati, a verovatno i Rešad Besničanin. Ja bih voleo da među rešavači vidim i Miroslava Cvetkovića, Mileta Jankovića, Željka Dimovića...