31 јул 2013


13 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Uzgoj kamila.

(uz Gojka Mila).
Gojko Kačar i Rože Mila.

Quizmaster је рекао...

Smatram da bi ipak bilo bolje da je na slici Mila Jovovič kako sam zamislio, jer kod foto-rebusa nije dobro da u frazi bude malo ime, malo prezime.

Miroslav Cvetković је рекао...

Ovako su obojica iz fudbala. Mogla je ići kombinacija sa Gojkom Šantićem i Milom Jovovič.

Quizmaster је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Quizmaster је рекао...

Nije toliko bitno da obe ličnosti budu iz iste branše, zbog estetike je važnije da se u frazi ne mešaju imena, prezimena i nadimci.

Бранислав Никић је рекао...

I ja sam mislio da je lepše (vizuelno) kada su obe ličnosti iz iste oblasti, ali ću promeniti sliku da bi bila po Zoranovoj zamisli.

Quizmaster је рекао...

Ostavi sad ovako, jer ionako nije neki ekstrarebus pošto ime Gojko vodi korene od praslovenskog gojь, što se javlja i u reči uzgoj.

Rad je zamišljen isključivo da se iskoristi ime koje nisam video da se pojavljivalo u rebusima. Ipak, ne isključujem mogućnost da je enigmata Gojko Mandić sastavio identičan rad.

Quizmaster је рекао...

Sad me Bane zamolio da ipak budu Gojko i Mila, pošto kaže da je lepo ispalo, pa hajde onda da vidimo i to.

Quizmaster је рекао...

Pa da, što bi stavljali na sliku matorog Rože Milu kad imamo lepu ženu. Odmah je lepši i rebus!

Dejan Minić је рекао...

Lepša Mila!

Zorane, mogao bi neke ideje za rebuse iz "Razbirige" da pošalješ Banetu, da ih vidimo i ovde. Siguran sam da će ih Bane lepo pripremiti i uvek je lepše kad nas je više.

Quizmaster је рекао...

Mogle bi da se stave i dve Milice, pa bi onda imali UZGOJ KAMILICE (uz Gojka Milice)

Belirac је рекао...

Riječ UZGOJ nastala je od uz + goj, kao što i piše u Skokovom "Etimologijskom rječniku" (s. v. goj, str. 585, knjiga prva). Kako gledate na ponavljanje prijedloga u frazi i rješenju?

Quizmaster је рекао...

Već sam komentarisao koje je poreklo reči i da rebus zbog toga nije vrhunski. Takođe sam ranije pričao da su kod pojedinih radova ideja i fino rešenje bitniji od nekog tehničkog nedostatka, stoga su i takvi radovi dovoljno interesantni da se pokažu.