27 мај 2024

11 коментара:

Aljoša Vuković је рекао...

Međe do Vićana ranča

IlijaO је рекао...

Hm!

Dinko Prašelj је рекао...

I ja kažem: hm!

Slavko Bovan је рекао...

Međe do VićIna ranča. (Međedović i naranča)
Sad nije hmmm :)

IlijaO је рекао...

Eto vidiš kako znaš!

IlijaO је рекао...

I hm..a tko je Vićo?

Slavko Bovan је рекао...

Kopirano: Vića je suv i štrkljav pisarčić. „Liči na petla”, a njegov izgled u potpunosti prati njegov karakter. Njegova lukavost je nadaleko poznata, jer i Nušić kaže na jednom mestu da „ceo srez pišti na njega”. Najveštiji je u laži i spremnosti da napakosti drugima radi lične koristi. On je beskrupulozni karijerista, koji ne bira sredstva za lično bogaćenje. Želi se oženiti kapetanovom kćerkom da bi učvrstio svoj položaj. Za njega je dinastija, kako kaže Jerotije, krava muzara i na njoj najviše zarađuje tako što bez velikog razloga hapsi ljude, a onda ih uz veliku nadoknadu oslobađa. Zledi parolu: "Zakon, to sam ja". Najbolje ga je okarakterisala Marica, rekavši da je klipan, lopov i da liči na petla.

Slavko Bovan је рекао...

U pitanju je, naravno, "Sumnjivo lice" B. Nušića.

Dinko Prašelj је рекао...

Znači,lijepo rješenje iz literature.
Bravo,to mi se sviđa.
Samo,ja bi ovaj rebus riješio da je prikazan tako da uz tog Međedovića piše njegovo ime,a da se naranča nalazi u njegovoj ruci,npr.
Ovako nisam uopće shvatio da se radi o naranči i isprobavao sam varijante s volejem i teniskom lopticom. 🙂

Dejan Minić је рекао...

Haha, pa piše i ovde ime- Hamad, treba gledati.

Čedomir je esteta i perfekcionista, i ovde, kao i kod Bri, se veoma potrudio. Savršena su uklopljena imena sa ambijentom slike. Ovde se vide i nabori na majici gde piše njegovo ime. Rebus je uvek i idejna i vizuelna zagonetka, a Čedomir to vrhunski radi.

Dinko Prašelj је рекао...

Do tog nivoa kod rješavanja još nisam došao 🙂,znači treba gledati i pojas i nabore majice,i natpise u casinu e ne bi li tamo bilo skriveno ime...a ja navikao da se ime onako lijepo zdravoseljački napiše tako da svi vide i razumiju. 🙂