04 фебруар 2023



2 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

Ako je neko od takmičara, ali i onih koji nisu učestvovali, voljan da prokomentariše rebuse i napiše koji su mu se najviše svideli, neka to napiše ovde. Hvala.

Svetlana је рекао...

Svideli su mi se izabrani rebusi, bilo je mnogo interesantnih, a kao što reče i Slavko, i ilustracije su bile dobre. Neću ništa posebno da izdvajam, pošto će svakako biti glasanja na kraju meseca.

Iskoristiću priliku da se požalim na dve stvari koje nisu vezane samo za ovo takmičenje. Prva je u vezi anagramnih rebusa. Vidim da se ni Slavku oni ne dopadaju, pa ću i ja malo da se "pobunim".
Ako već mora da ih bude, napišite barem one brojeve (ne znam kako se to tačno zove, valjda ključ) da brže može da se proveri da li odgonetka rebusa vodi do rešenja ili ne. Na primer, rebus sam rešila kao "Oki štrudlu kupi" i onda silno vreme izgubila pokušavajući to da izanagramiram.

Druga stvar koja je više lična molba, nego što verujem da i drugima smeta - molim vas nemojte da koristite karikature kada ne morate. Džej Lo je poznata ličnost, milion puta sam videla njenu sliku, ali je na ovoj slici svejedno nisam mogla prepoznati. Ne znam da li sam jedina, ali pisala sam već o tome da imam problem sa prepoznavanjem likova, pa me karikature dodatno "dotuku".