02 март 2021

Poštovani ljubitelji enigmatike,

Zadovoljstvo mi je obavestiti vas da Enigmatski savez Srbije organizuje 2. Otvoreno prvenstvo Srbije u enigmatici. Kao i pre dve godine, kad su učestvovala 44 takmičara, konkurs se sastoji od četiri kola, a u prvom kolu se sastavljaju skandinavke, na formatu koji se objavljuje u beogradskom časopisu “Enigma”.  Propozicije možete pogledati na ovoj adresi: http://enigmoteka.blogspot.com/2021/02/2-otvoreno-prvenstvo-srbije-u.html

Domaćin takmičenja je naš poznati enigmata Sreten Perić iz Loznice. Radovi za prvo kolo (maksimalno tri skandinavke) primaju se do 1. aprila 2021, na njegov mejl: kombinator015@mts.rs ili na adresu: Sreten Perić, Slavka Rodića 52, 15300 Loznica.

MOLBA ZA SVE: Nadam se da ćete pronaći vremena da pošaljete neke lepe radove i time doprinesete kvalitetu ovog takmičenja, koje polako postaje tradicionalno. Postoji mogućnost da neke od vas, ukoliko ne pošaljete takmičarske radove, Sreten kontaktira da budete u sastavu žirija, stoga vas molim da u tom slučaju pomognete kolegi da sve uspešno realizuje, jer ovakav konkurs nije nimalo jednostavno organizovati. Svaka vrsta podrške je važna i hvala od srca svima koji budu pomogli.

Nagradni fond za sada čine pehar za pobednika i lepe knjige za trojicu najuspešnijih u svakoj disciplini, što mislim da je sasvim korektno, no nije isključeno da to bude pojačano i nekim novčanim nagradama. U svakom slučaju, možete se dobro zabaviti kroz nadmetanje u kvalitetnoji konkurenciji, pa vas pozivamo na ovo lepo druženje koje je, kao što i ime kaže, zamišljeno da bude na međunarodnom nivou, da nam se pridruže ne samo kolege iz naše regije nego i pojedinci koji žive širom Evrope i sveta.

Srdačan pozdrav!
Zoran Radisavljević

Нема коментара: