31 мај 2019


ТАКМИЧЕЊЕ У РЕШАВАЊУ РЕБУСА
ПОВОДОМ 10. РОЂЕНДАНА БЛОГА
Аутори: Бранислав Никић и Лука Павичић

Пропозиције

         - Такмичење почиње у суботу 1.6.2019 у 18,00. Тада ћу на блогу објавити линкове за скидање 2 фајла са ребусима, а све ребусе заједно, објавићу и на блогу.
        - У првој фази која траје до 22,00 вредност сваког исправно решеног ребуса је одређена бројем слова у решењу. У другој фази која почиње у 22,00 и завршава се у 23,00 објавићу као помоћ број слова у поставкама, па ће сваки исправно решен ребус освојити 50% почетне вредности. У обе фазе важи правило да се сва решења из те фазе шаљу одједном, а никако појединачно.
        - Решења се шаљу као текст на мој мејл и не треба слати фајл са сликама који вам шаљем због лакшег решавања. Решења шаљите искључиво на мејл: nikic.branislav@gmail.com  Колеге које немају мејл, а желе да учествују у такмичењу, могу послати своја решења путем СМС поруке на телефон: +381 64 8306174. Решења која стигну после предвиђеног времена неће се признавати.
        - За решавање је припремљено укупно 20 ребуса. Десет сам припремио ја, десет је припремио Лука. Ребусе сам одвојио у два фајла, тако да свако може да бира чије ће ребусе прво да решава.
        - Ако, приликом сабирања бодова, два или више такмичара имају исти број бодова, о пласману одлучује број бодова из прве фазе, затим брзина предаје решења у првој фази, а ако су два или више такмичара имали исти број бодова и у исто време послали решења за прву фазу, тада одлучује брзина у другој фази. Ако се, којим чудом, деси да су и тада изједначени, поделиће освојено место на табели.
       - За такмичаре сам припремио награде у вредним књигама (енигматским и неенигматским), а првопласирани ће добити и златну плакету. Такође, сви учесници ће добити по оловку и блокчић са логом блога ‘’Ребуси’’.



TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
POVODOM 10. ROĐENDANA BLOGA
Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić

Propozicije

         - Takmičenje počinje u subotu 1.6.2019 u 18,00. Tada ću na blogu objaviti linkove za skidanje 2 fajla sa rebusima, a sve rebuse zajedno, objaviću i na blogu.
        - U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć broj slova u postavkama, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno.
        - Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381 64 8306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati.
        - Za rešavanje je pripremljeno ukupno 20 rebusa. Deset sam pripremio ja, deset je pripremio Luka. Rebuse sam odvojio u dva fajla, tako da svako može da bira čije će rebuse prvo da rešava.
        - Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje broj bodova iz prve faze, zatim brzina predaje rešenja u prvoj fazi, a ako su dva ili više takmičara imali isti broj bodova i u isto vreme poslali rešenja za prvu fazu, tada odlučuje brzina u drugoj fazi. Ako se, kojim čudom, desi da su i tada izjednačeni, podeliće osvojeno mesto na tabeli.
       - Za takmičare sam pripremio nagrade u vrednim knjigama (enigmatskim i neenigmatskim), a prvoplasirani će dobiti i zlatnu plaketu. Takođe, svi učesnici će dobiti po olovku i blokčić sa logom bloga ‘’Rebusi’’.

6 коментара:

Svetlana је рекао...

Radujem se! Iskreno se nadam da me neće ništa omesti.

Анониман је рекао...


Želeo bih da učestvujem ali tog dana slavimo 5. rođendan najmlađoj unici Ivani pa ću valjda stići da se uključim bar u 2l čas.
Kad smo kod rođendana da Banetu čestitam 55. rođendan i na njegovom blogu.

Vlašar

Бранислав Никић је рекао...

Hvala Vlado! Srećan rođendan unuki!

Ilija Đurković је рекао...

I ja slavim 18. rođendan starijoj ćerki u subotu veče i nikako mi ne odgovara ovaj termin za ozbiljnije učešće... Želim svima prijatno druženje i uspješan nastup. Pretpostavljam da je kasno za izmjenu na nedjelju u istom terminu...

Бранислав Никић је рекао...

Ilija, šteta što nećeš biti u mogućnosti da se takmičiš, ali ćeš sa svojom porodicom proslavljati mnogo važniji događaj, punoletstvo ćerke. Moje čestitke tebi i tvojoj porodici, a ćerki puno sreće u ovoj novoj fazi života.

Krsta је рекао...

Poštovani kolega,
Čestitam 10.rodjendan tvog bloga "REBUSI" i da poželim lep uspeh u narednih deset godina.
Takmičarima u rešavanju rebusa, ovom prilikom, želim puno uspeha.
Srdačan pozdrav.