недеља, 14. мај 2017.

FESTIVAL ENIGMATIKE - UNA 2017


Samo je tjedan iliti nedjelja do susreta na Uni, vremenske prognoze se mijenjaju svaki dan, prestao sam im vjerovati nakon što su jučer za Rijeku danas najavili vrlo kišovit dan, maltene potop, a palo je noćas nešto žutnjikave kišice (valjda pijesak iz Afrike) tek da uprlja aute, evo sunce grije cijeli dan. Prognoze o broju učesnika, konkurenciji i cijelom programu na Uni su bitno bolje, sve ide po planu...iako stižu i neka otkazivanja, žalosti me to i nadam se da će drage kolege ipak doći, bio bih sretan i da dođu oni koji nisu bili prethodnih godina, svi su više nego dobrodošli.
Program, satnica, nagrade, cijene i kontakti su već objavljeni - VIDI OVDJE nema bitnih izmjena. Evo malog podsjetnika i nekih detalja koliko znam ovaj čas:
- KVIZOVKA - u toku je usaglašavanje pravila i drugih detalja (kašnjenje, žalbe na sudačke odluke i sl), vjerujem da ćemo strpljenjem, iskustvom i dobrom voljom sve skupa bitno unaprijediti.
- BUŠMANIJADA - biće slično kao i prošle godine, ne treba mijenjati ono što je uspjelo privući onakvu elitnu grupu autora. Ove godine se posebno radujemo dolasku Rešada Besničanina, nadamo se i Zdenku Ćavaru i nekim drugim majstorima, unaprijedićemo uvjete za rad žirija (Đokić, Galogaža, Hodžić i Nazansky). Feniks će objaviti i honorirati sve radove koji zadovolje redakcijske kriterije.
- SASTAVLJANJE ANAGRAMA - imaću spremna 3 zadatka pa ćemo se dogovoriti da li da idemo kao prošle godine sa jednim, ili možda dva ili tri, … vrijeme će biti važan faktor.
- RJEŠAVAČKI ZADACI - sigurno je da ćemo opet imati brzinske testove u rješavanju lakih anagrama, drugih kombinacija (sve za ručkom u nedjelju), postoje i neke druge opcije.
- MONODRAMA "Đuka Begović" u izvođenju našeg Miloša Miličevića je krasan dodatak programu, Miloš će se i natjecati te i tako doprinijeti kvalitetu susreta.
- IZLET - ako nam vremenske prilike dopuste lako ćemo skočiti (velika većina dolaze autom) do Štrbačkog buka ili neke druge lijepe lokacije u prekrasnoj okolini.
- SVEČANA VEČERA - ide subotnja zabava uz pjesmu (opet će nas raspjevavati grupa "Bedem"), možemo štogod i dopuniti, prijedlozi više nego dobrodošli.
Sva pitanja i prijedloge vezano za natjecanja idu na adresu hodzich@gmail.com, oko logistike se javite Emiru Vučijaku na emir.vucijak@sezam.ba, rezervacije odradite sami u kontaktu sa hotelom telefon je 387 (0) 37 318 100, web site je www.aduna.ba.
Ja sam narednih par dana u Rijeci, onda idem za Bihać. Moji brojevi su: CRO 092-364-4076, BH 060-334-1453.
Hvala svima na pomoći, radujem se druženju, natjecanjima, razgovorima, kritikama i prijedlozima, sve u skladu sa inicijalnom unskom idejom - početi i onda strpljivo i sa puno dobre volje zajedno dograđivati susret na dobro svih nas i našeg lijepog hobija. 
Ako trebate logo ili još fotosa javite da pošaljem.
Srdačno
Hajro

Нема коментара: