среда, 29. октобар 2014.

5. KUP SRBIJE U REŠAVANJU REBUSA

Danas u vremenu od 19:00 do 24:00, na blogu "Rebusi" (adresa:www.rebusi.blogspot.com) počinje 5. Kup Srbije u rešavanju rebusa. Propozicije takmičenja su sledeće:

1. Rebuse za takmičenje smo pripremili ja i Luka Pavičić. Ima ih ukupno 22 i biće objavljeni na blogu i u PDF formatu. Link sa rebusima biće postavljen na blog u 19:00.

2. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl  nikic.branislav@gmail.com . Rešenja koja stignu posle 24:00 neće se uzimati u obzir.

3. Rešenja rebusa se moraju slati odjednom, u svakoj od dve faze takmičenja. Ako ste primetili da ste u prvoj fazi poslali pogrešno rešenje nekog rebusa, možete ga ponovo poslati u drugoj fazi, ali će vrednost bodova biti umanjena za 3 poena.

4. Takmičenje se odvija u dve faze, od kojih zavisi koliko će takmičari osvojiti bodova.

a) Prva faza traje od 19:00 do 22:00 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 6, 7 ili 8 poena u zavisnosti od težine.

b) Druga faza traje od 22:00 do 24:00 i takmičari će kao pomoć dobiti broj slova u postavci rebusa. Naravno, poruka sa tom dopunskom pomoći pojaviće se na blogu u 22:00. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 3 poena manje od njegove početne vrednosti.

5. Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju i da se rešenje uklapa u postojeću frazu.

6. Pravo učešća imaju svi koji su voljni da se takmiče (što naravno ne važi za mene i Luku). Za tri prvoplasirana takmičara obezbedio sam po jednu enigmatsku i jednu neenigmatsku knjigu, a nagrađeni takmičari biraće sami šta žele. Uz knjige idu i diplome o osvojenim mestima.

7. U slučaju jednakog broja bodova, odlučivaće veći broj bodova u prvoj fazi, a ako i tu bude izjednačeno, onda će presuditi brže vreme slanja zadataka u prvoj fazi.

Ja i Luka vam svima želimo puno uspeha u takmičenju i dobru zabavu!

Нема коментара: