05 септембар 2014

NAJREBUS MESECA AVGUSTA

Na velikim mukama su bili svi koji su se uključili u glasanje, jer je bilo dosta dobrih rebusa. Ipak, jedan rebus se izdvojio od drugih svojom zanimljivom postavkom i ilustracijom, pa su ga čak petorica sudija proglasili najboljim. To je rebus Čedomira Jelića sa rešenjem: nelepe glasine snašle Peru (Nele pegla s Ines na šleperu). Čedomire, sve čestitke! Iako nemam običaj da komentarišem ostale rebuse, moram da kažem da ne bi bilo greške ni da je prvo mesto osvojio rebus Ilije Đurkovića: Crveni Kmeri (crve Nik meri) koji je kratak, efektan i jako lepo ilustrovan (ovo ja hvalim samog sebe). Prosto mi je čudno da se niko toga nije setio u zadnjih 40-ak godina od kada se pojavila ta okrutna partija u Kambodži. Takođe je efektno ilustrovan rebus Čedomira Jelića: nosate glupače (nosa teglu pače) sa lepom postavkom (u kojoj nema ni jedne ličnosti) i zanimljivim rešenjem.
Evo pobedničkog rebusa:


Tabela sa najboljih deset rebusa izgleda ovako:


Hvala svima koji su izdvojili malo vremena da glasaju, a posebna zahvalost svim autorima koji su svojim sjajnim rebusa obogatili ovaj naš blog.

1 коментар:

Ilija Đurković је рекао...

Bio sam zauzet ovih dana pa nisam stigao da glasam. Moj izbor za najbolji rebus bi takođe bio za ovaj što su kolege izabrale, tako da bi Čedomirova pobjeda bila još ubjedljivija.