03 септембар 2014


11 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

ODVOJENO ŽIVI KLER

Dejan Minić је рекао...

I dalje mi nije jasno kako su pojedini rešavači umesto viklera videli salamu?! Nisam video tu kopiju, ali definitivno mora da je mnogo loša kada je došlo do ovakve zabune. Izvinite, nije do mene:)

IlijaO је рекао...

Bio, vidio i napisao( zajedno sa Perom)
SALAMUNU ĐAVO JAMI - kao: salamu nuđa Voja mi. Mislim da su samo Slavko i Ivanišević prepoznali vikler.Vrlo, vrlo loša kopija kao i većina drugih. Primjer je i onaj MIRAZ!
Ali -kažu- ko umije ...

IlijaO је рекао...

I da, u ovom formatu je sasvim nešto drugo, pa i nož dobija značenje. Da se bar nije štedio papir i rebusi postavljeni na tri lista!

Dejan Minić је рекао...

Au, znači svi, sem jednog para.

Бранислав Никић је рекао...

Zanimljivo je da smo ja i Zoran našli rešenje: ODVOJENA MASA LAMA (od Voje nama salama), mada je meni svo vreme bilo čudno koja je to salama u plavom pakovanju. Kada se slika prikaže kao mala, pa još odštampa na inkjet štampaču, onda se ne vide dobro takvi predmeti.

Gojko је рекао...

Bilo je mnogo galame
oko te "salame".

Quizmaster је рекао...

Vikler se nije video iz prostog razloga što se odštampana boja stopila, pa te sitne linije sa crteža nisu postojale. Ono što se videlo ličilo je jedino na presečeno pakovanje salame, pa su u tom kontekstu tacna i nož bili logični. Do rešenja se moglo doći jedino da se od ŽI.. .... dobije žiVI ...., pa onda traži šestoslovna imenica koja počinje na VI.

Bez obzira što se Dejan sad izvinjava, ja mu ipak zameram što nije adekvatno reagovao, jer nakon što sam mu ujutro objasnio situaciju telefonom, morao je javiti organizatoru da ukoliko je zaista problematična slika, da se rebus poništi ili da se prizna alternativno rešenje. Ne razumem takvu vrstu neodlučnosti i izbegavanja da se prihvati odgovornost, jer on je taj koji je sastavljao rebuse i jedino on je mogao da donese takvu ispravnu odluku. Bilo bi najpoštenije da su dve ekipe, koje bi u tom slučaju imale maksimalan skor, podelile prvo mesto, ovako, Bane i ja smo drastično oštećeni.

Dejan Minić је рекао...

Da sam bio u Boru ja bih organizatorima pomagao oko samog takmičenja, pregledao radove, pa i preuzeo odgovornost za sve sporne situacije, alternativna rešenja, štagod treba.

S obzirom da nisam bio tamo, sve rebuse i rešenja sam proledio organizatorima unapred i logično je da oni budu nadalje odgovorni za sve situacije oko takmičenja. Ako već tamo nisam prisutan, svako moje meštanje bi označavalo nekompetentnost orginizatora da procenjuju takve situacije, možda bi se i uvredili, otkud znam. Adresa za kritike su Savez i organizatori, ne ja. Izvinio sam se iz kurtoazije, jer mi je žao što je tako ispalo.

IlijaO је рекао...

Dejane, razmišljanje i stav ti je sasvim u redu!

Quizmaster је рекао...

Ne slažem se.

Organizatori SES su uoči početka ove manifestacije (kad sam postavio neka pitanja kako će se odvijati takmičenja) jasno rekli da oni nemaju nikakve ingerencije u tom pogledu.

Slično ovome, Andonov je pripremio kviz od 50 pitanja i nije došao u Bor. Da li bi bilo normalno i logično da ukoliko takmičari ulože žalbu na neka pitanja, da organizatori SES prosuđuju šta je ispravan odgovor? Ne, u takvom slučaju bi se zvao telefonom Andonov i merodavna bi bila njegov reč, jer on je to pripremao, pa njegovo treba da bude i mišljenje o žalbi.

U svakom slučaju, da ne bude da samo gunđam, kazaću da sam sa Banetom uživao u rešavanju i da smo bili zadovoljni pripremljenim zadacima, jedino što nisam zadovoljan je način na koji je pala odluka o pobedniku ovog zanimljivog takmičenja. Smatram da tako nešto nije bilo pošteno.