11 фебруар 2013




Никола М. Милићевић


Драго ми је да могу да вам представим, младог и изузетно талентованог састављача ребуса из Добоја, Николу Милићевића.Никола има 15 година, иде у 9. разред и одличан је ученик, тренира фудбал у Слоги из Добоја, воли да игра билијар и саставља ребусе. За енигматику се заинтересовао поред оца Милоша, познатог енигмате и мајстора за анаграме. Свој први ребус објавио је у школском листу са само 9 година, а са својих 15 година добио је награду за најбољи ребус на овом блогу у прошлој години у конкуренцији искусних мајстора. Ове недеље уживајте у решавању његових умотворина.

Никола је направио и два анаграмна ребуса од свог имена, али ћу их ја овде ипак представити као анаграме.

- ЋЕЛАВИ НИКИЋ МОЛИ
- ЋЕЛАВКО ИЛИ МИНИЋ

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

NIKOLA, nikola, NIKOLA, nikola...
/ovo je pravim meksičke talase u znak podrške/

Č. Jelić је рекао...

Nemalo sam zatečen Nikolinom mladošću. Po njegovim sam rebusima mislio da je stariji bar 10 godina. Kad je u tim godinama tako ozbiljno zagrizao, volio bih da mu enigmatika, ako je zasad samo hobi, što prije postane strast. Time bi naš ceh bio bogatiji za istinskog genijalca, a dinastija Milićevića bi uz Knjaza Miloša dobila i Cara Nikolu. I zato, momčino, samo naprijed!

Dejan Minić је рекао...

I ja sam očekivao da Nikola ima bar dvadesetak godina, ali to samo pokazuje ogroman talenat koji poseduje. Ovakvom sjajnom momku itekako priliči da se slika pored knjiga.
Lepo rekoše na onoj reklami "ili jesi, ili nisi..." Srećno, Nikola!

Rešad Besničanin је рекао...

I meni su svojevremeno (dok sam imao 2o godina)davali triput više oni koji me nisu poznavali!
Ovaj mali je pravi genijalac! Sada imamo, ja mislim, bar sedam izvrsnih rebusara. Sedmorica veličanstvenih!

Milan S. је рекао...

Zaista odlični rebusi! Samo napred!