19 децембар 2012



А овај ребус је реаговање на ребусе бр. 1667 и 1668.

12 коментара:

Milan S. је рекао...

LJUBO, STANI MALO!

JJ је рекао...

Da li reč "bostan" (lubenica i/ili) ima množinu?
Mesto (bašta) gde se ova letnja poslastica uzgaja - bostan, bostanluk, bostanište... DA, ali za ono prvo - sumnjam!

JJ је рекао...

... lubenica i/ili dinja...

Slavko Bovan је рекао...

U Hercegovini BOSTAN ima množinu, ali u Hercegovini je bostan ono što je u ostalim krajevima DINJA, a lubenica nije BOSTAN, već LUBENICA ili KARPUZA.
:)

Dusan је рекао...

Bostan- skupno ime za dinje in lubenice "Srbskohrvatsko-slovenski slovar" (Janko Jurančič)

N. Petkovski је рекао...

I u Makedoniji je BOSTAN grupno ime za dinje i lubenice i nema množinu. Međutim u običnom govoru, naročito na pijaci pod BOSTAN se ponekad smatra isto što i lubenice, a dinje su dinje. Jednostavno tako je kraće za izgovaranje. Kupci pitaju: pošto dinje, pošto bostan? (ovo BOSTAN samo u jednini).

Бранислав Никић је рекао...

Nisam sumnjao u ispravnost množine, jer se kod nas u svakodnevnom govoru može čuti ''slatki bostani'' ''jeftini bostani'' itd. Drago mi je što se preko ovog bloga može uvek po nešto i naučiti i što ima ljudi koji izuzetno dobro poznaju naš književni jezik, pa nam skreću pažnju na nesvesne propuste.

p.s. Ja sam ipak očekivao da će biti komentara o nekim drugim ''bostanima'' sa slike.

Анониман је рекао...

U svakodnevnom govoru se može svašta čuti (i čuje se) i to nije najbolja referenca za pravopisnu ispravnost riječi. Stoga su tu rječnici i pravopis pa je poželjno, s vremena na vrijeme, pogledati i u knjige! A rebus, svakako, obrisati.
profesor

Miroslav Cvetković је рекао...

Vidi se da je slika "uvezena" - kod nas lubenice nisu ovoliko sitne, a bostandžijke ne posećuju prečesto estetske hirurge (na nesreću ni kozmetičare!). Ali zato, u donjem delu tela često postižu "rekordne prinose"!

Dejan Minić је рекао...

E, kad je profesor to rekao, predlažem Banetu da se vratimo na moju prvobitnu ideju LJUBO STANUJE SAM (LJ u bostanu je sa M), a ja ću pokušati da nađem dve cice sa "sifonima" u bostanu. Dve su svakako bolje od jedne:), a i teško će mi pasti pretraživanje takvih slika:)

Бранислав Никић је рекао...

Zamenio sam sporni rebus, pa se nadam da će sada svi biti zadovoljni.

Dusan је рекао...

ЉУБО СТАН УЗЕ