06 септембар 2012


5 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Oba ova današnja Milanova rebusa mi se dopadaju.

A šta kažete na ovakvu varijantu - da DANE Korica, naša atletska legenda, bude slikar. Rešenje bi onda bilo 2,7,4,7, izbegla bi se dva dopisana slova i akter bi imao veze sa sportom tj. klubom.

Milan S. је рекао...

Razmatrao sam, ako se dobro sećam, i to (i gomilu drugih imena i prezimena na "-ne") - ali mi se nije dopadalo kako zvuče rešenja. Možda može da se završi bolje od obe naše ideje, ali kako mi ništa nije padalo na pamet neko vreme, presekao sam u korist efektnog rešenja, a na račun slova u postavci. Uz to, ovo je dosta star rebus, iz doba dok se još nisam upuštao u grafičke akrobacije, pa je pitanje kako bi Dane s muštiklom izgledao...

Luka је рекао...

Dobro bi se uklopio slovenski skijaš Tine Mulej, naravno uz frazu 2,7,4,7

Milan S. је рекао...

I ovo deluje kao dobra ideja, čak i očuvava integritet rešenja skoro u potpunosti, jedino što je skijaš ipak prilično opskuran (27. mesto u veleslalomu u Oslu 1952!?). Shodno tome, nema nijednu upotrebljivu sliku na Internetu... Ali priznajem da mi u razmišljanju šta eventualno može da dođe pre "nemuštih" ovo uopšte nije palo na pamet!

Dejan Minić је рекао...

Taj Tine je nepoznat i nije ga korektno staviti sve i da ima sliku, ali čuveni harmonikaš Tine (nastupao sa suprugom Radojkom)Živković zadovoljava, mada po pitanju fotografija i tu je situacija slaba.

Kako god, rebus je vrlo dobar i red je da neko upiše rešenje.

NEMUŠTI KLUB OJADIŠE ( NE muštiklu bojadiše )