02 април 2024

 23. ENIGMATSKA KOLONIJA U SOMBORU

Na ovogodišnjoj 23. "Enigmatskoj koloniji", od 08. do 09. juna u Somboru u hotelu BARCODE, biće po sedmi put održan "Memorijal četiri M", u znak sećanja na istaknute članove ED "Dr Đorđe Natošević" koji više nisu sa nama (a svima je M početno slovo prezimena - Radislav Marinković, Tomislav Munišić, Stevan Miljević, Milan Milin). 


Na 7. "Memorijalu četiri M" biće održana četiri takmičenja, koja su na neki način povezana sa pomenutim enigmatima: 
Naslovni anagrami (tradicionalno takmičenje koje je osmislio Radislav Marinković) 
Turnir "Brojke i slova" (kviz u kome je bio sjajan Tomislav Munišić) 
Kvizovka (igra koju je voleo Stevan Miljević) 
Turnir u rešavanju rebusa (jedna od specijalnosti Milana Milina) 

Naravno, kolonisti neće zaboraviti ni dragog kolegu Milutina Tepšića, redovnog učesnika ove manifestacije, koji ih je prošle godine prerano napustio. U znak sećanja na njega raspisana su dva sastavljačka konkursa.

1. MEMORIJAL "MILUTIN TEPŠIĆ"


U znak sećanja na Milutina Tepšića, jednog od najvećih majstora za magične kvadrate, Enigmatsko društvo "Dr Đorđe Natošević" organizuje konkurs, a zadatak je sastaviti magični kvadrat 7x7 koji mora sadržati slova T, E, P, Š, I, Ć.

Rok za slanje kvadrata je 01. jun. Radovi se šalju elektronski na mejl: enigmoteka2020@gmail.com. Svaki takmičar može da pošalje najviše tri magična kvadrata, a 3 najbolja sastava nagradićemo knjigama na 23. "Enigmokoloniji".

ANAGRAMNI KONKURS

Enigmatsko društvo "Dr Đorđe Natošević" povodom ovogodišnje "Enigmatske kolonije" dvadest i treće po redu, raspisuje anagramni konkurs na zadanu temu. 

Sastavite čist anagram od sledećih slova: 
ENIGMATIČAR, BRAVAR I KUGLAŠ MILUTIN TEPŠIĆ

Rok za slanje anagrama je 01. jun. Radovi se šalju elektronski na mejl: enigmoteka2020@gmail.com. Svaki takmičar može da pošalje najviše tri anagrama, a 3 najbolja sastava nagradićemo knjigama na 23. "Enigmokoloniji".

Нема коментара: