31 мај 2022

9 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

Zahvaljujem se svim učesnicima i čestitam prvoplasiranima. Posebne čestitke raspoloženom Iliji Ozdanovcu koji je u prvom krugu sve rebuse rešio!
Hvala i Luki na još jednom uspešno pripremljenom takmičenju. Zahvalio bih se i novom takmičaru Matu Matiću koji je na prvom takmičenju na ovom blogu osvojio odlično 5. mesto.

Aljoša Vuković је рекао...

Čestitam svim natjecateljima, posebice prvoj trojci i Mati Matiću.

Mato Matić је рекао...

Hvala obojici!

Mato Matić је рекао...

Čestitke svima, osobito najuspješnijima!

Slavko Bovan је рекао...

Čestitke Iliji i svima ostalima redom, posebno autorima. žao mi je što nisam imao vremena da se posvetim ovom takmičenju. Danas ću natenane da pogledam rebuse.

IlijaO је рекао...

Zadovoljan pobjedom, a čestitke svim pratiteljima i -icama! Zanimljiv set rebusa. Neki, naoko vrlo laki, a tek se pokaže kasnije kako znaju biti tvrd orah ( "Zadivi parter arija"). U prvi mah nisam prepoznao terarij, pa sam čak imao i "rješenje" Džingle Danaja kvari ( džin gleda na akvarij ). Pa onda onaj džudist za koga sam sat vremena mislio da je karatist!?
Pohvale autorima!

Možda da nam se Mato Matić predstavi! Sve mi se čini da je iz Vinkovaca!?

Luka је рекао...

Čestitka svim sudionicima a posebno (najupornijima) iz vrha redosljednice!

Zahvaljujem se Banetu na ukazanom povjerenju za sastavljanjem seta rebusa, nadajući se nisam razočarao kako blogogazdu, tako ni rješavače!

Božo је рекао...

Čestitke pobedniku i svima koji su uspeli sve rešiti.Ilija rešio sve u prvoj fazi-kapa dolje !
Ja sam rano morao prestati pa nisam ni čekao drugu fazu.Međutim,kad sam jutros pogledao pomoćne podatke i rešenja,znam da opet ne bih puno rešio,možda 3-4 rebusa još.
Čestitke autorima !

Miroslav Cvetković је рекао...

Retko učestvujem u rešavačkim takmičenjima, a nisam ni od onih koji, kao, reše jedan - dva rebusa da se organizator ne naljuti na njih. Jučerašnji dan mi je bio ispunjem kombinacijom finih poslova i teškog rmbanja (i svega drugog između ovih ekstrema): čišćenja, brisanja, usisavanja, električarskih radova, kupovina i secanje namirnica i pića, ribanje stepeništa (cca 40 stepenika), skidanje, pranje i nameštanje zavesa, skraćivanje novih zavesa sa 3 m na 2,55 m i kačenje istih, brisanje prozora (30 krila = 60 površina), istresanje tepiha (kom 3), pomeranje teškog nameštaja, priprema enigmatskih radova za nekoliko novina... Na kraju dana umalo nisam zaboravio na takmičenje, ali sam ulovio drugu trećinu i krenuo. Za dvadesetak minuta sam rešio 7 rebusa, a još toliko mi je bilo "na vrh jezika". Ali... u jednom trenutku sam osetio da ću uskoro glavom razbiti tastaturu. Rekoh sebi: pošalji ovo što si rešio, odmori malo (pola sata), pa u 23 h nastavi. Tako i bi osim onog poslednjeg. Rasanio sam se oko 00:10 i to je to. Čestitke (uvek) najboljima! Hvala autorima na trudu koji su uložili u sastavljanje i pripremu ovih interesantnih rebusa.