07 март 2022

НАЈРЕБУС ФЕБРУАРА

Занимљив и до краја неизвестан избор, барем мени који сам пратио догађања на табели. На крају, победа Боже Миљевића и његовог ребуса: Распопа јури будала (Рас Попају рибу дала). Браво Божо, одличан ребус! Честитам и осталим финалистима, а судијама се захваљујем за труд и време које су уложили. Ево сада најребуса фебруара и табеле са гласовима судија.


1 коментар:

Svetlana је рекао...

Za početak ću da čestitam Boži na prvom mestu, a onda i unapred da se izvinim za "roman" koji nameravam da napišem u nastavku.

Kad sam glasala, nisam znala čiji je rebus "Lijepe haringe", a sad vidim da je tvoj, Bane.
S obzirom da imam stare ukućane, pojava virusa mi je jako zakomplikovala život. Briga zbog njih i moj strah da će se zaraziti, su ogromni. Činim sve što je u mojoj moći da budu bezbedni, ali sve ovo jako utiče na mene. Jedna od prvih posledica je bila da sam prestala da pravim rebuse (jednostavno nisam mogla više ništa pametno da smislim), a onda sam vremenom izgubila volju i za rešavanjem. Već sam vam se i u prošlosti žalila na glavobolje, a sada su mi se one udesetostručile. Nisam ovo napisala da bih vam kukala, već da objasnim zašto više nisam u toku sa onim što se na blogu objavljuje.

Da pređem na stvar - opet sam pogrešno shvatila rebus. Kada sam pročitala postavku "lije pehar", mislila sam da je u pitanju sipanje iz pehara, a to mi nije bilo korektno, pa sam ga u prvoj fazi eliminisala i ostavila bez bodova. Kada sam posle, u drugoj fazi, videla sliku, uvidela sam da sam napravila grešku. Priznajem da sam tokom prve faze prilično površna, ali kada me Bane izabere u žiri za drugu fazu, dajem svoj maksimum da to odradim što je moguće pravednije.

Tada uvek konsultujem i bazu prilikom davanja ocena, tako da sam ovaj rebus "lansirala" na prvo mesto baš zbog originalnosti. Poneki rebusi su imali delove koji su već dobro poznati, pa su samo zato dobili manje bodova od njega, a jedan, koji mi se inače jako sviđao, imao je debeo koren koji sam na sreću na vreme primetila, pa ga eliminisala.

Za kraj, poruka Čedi - Lista za mesečni izbor nije ista bez tvojih izuzetno kvalitetnih rebusa. Strašno fale!