14 април 2021

 

Enigmokvizaški spektakl!

(poslao Zoran Radisavljević)

Poštovani ljubitelji enigmatike i kvizova, budući da 16. aprila proslavljam 50. rođendan, na svom blogu prirediću dva superzanimljiva turnira (16. april - takmičenje u rešavanju anagrama “TURA 20”, 18. april - kviz “50 za pedeset”). Na oba takmičenja biće po 50 zadataka, a pobednici će dobiti po 50 evra. U nagradnom fondu biće i 50 primeraka časopisa koje izdaje zagrebačka “Kviskoteka” (po 25 na oba turnira).

PRIJAVE: Za rešavanje anagrama nisu potrebne nikakve prijave, no kako bih dodatno popularizovao enigmatiku, odlučio sam da za kvizaški turnir dodelim bonus poen onima koji učestvuju u rešavanju anagrama i imaju bar 10 tačnih odgovora. Mislim da to neće biti preterano teško, no zahtevaće ipak određeni trud i mozganje. Osim toga, jedan bonus poen dobiće svi kvizaši koji mi na mejl zradisavljevic@yahoo.com unapred najave svoje učešće u kvizu. Takmičari mogu učestvovati na kvizu i bez ovih uslova, ali voleo bih ipak da što više ljudi započnu turnir s dva startna poena ili barem s jednim.

SATNICE: Takmičenje u rešavanju anagrama (TURA 20) počeće u petak, 16. aprila, u 20 časova, kada će na blogu ŠMEK biti objavljena poruka koja sadrži link za dokument sa zadacima. Takmičenje traje do ponoći i odvija se po jednostavnim pravilima koja su važila i za ranije turnire iz serijala TURA (a ta pravila se nalaze u datom dokumentu).

Kviz će se održati na istom mestu u nedelju, 18. aprila, s početkom u 20 časova i trajaće pola sata. Naravno, u ovakvom formatu kviza dozvoljeno je i guglanje, ali vodio sam računa da bude dosta pitanja na koje neće biti baš jednostavno pronaći tačne odgovore. Vreme će brzo proleteti, a za visok plasman trebaće znanja, dovitljivosti, pa i sreće da se nešto intuitivno pogodi. Inače, autor ovih pitanja je šampion tri televizijska kviza, te prvi čovek u Srbiji s nadimkom i zvanjem kvizmastera, što dovoljno govori o kvalitetu kviza i verujem da ćete uživati u rešavanju.

DOBRO DOŠLI I UGODNA ZABAVA!

Нема коментара: