петак, 17. јануар 2020.

За све љубитеље ребуса ево посластице! Дејан Минић је припремио ребусе које ћете решавати на Славковом блогу 27.1.2020. Правила такмичења преузео сам са његовог блога, а ја вас позивам да узмете учешће у што већем броју и тиме наградите Дејанов труд.

Na blogu Enigmatika (tupljenje i oštrenje), po tradiciji, 27. JANUARA održava se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio Dejan Minić. Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 18:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 18 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Rešenja se mogu slati i na drugu adresu koju vidite u levom stupcu ili SMS na telefon 063-89-41-064.
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.

Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde. 
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću takmičenje učinili zanimljivijim.

Za najbolje rešavače predviđeni su simbolični poklončići, a po tradiciji jedna nagrada ide i rešavaču koji bude imao najviše sreće na žrebanju (U konkurenciji su svi koji reše makar jedan rebus). Ipak, najveća nagrada svima biće dobra zabava. Hajde da nas bude što je moguće više. IZVOLITE!

2 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Hvala, Bane!

Svi ste pozvani i nadam se da ćemo se fino družiti i zabaviti.

Slavko Bovan је рекао...

Zahvaljujem.
Takmičari (i rekreativci) izvolite.