11 август 2019

НАЈРЕБУС ЈУЛА

Победник избора за најбољи ребус јула месеца је Зоран Милуновић са одличним ребусом чије је решење ЗАРАЂУЈЕМ И ОД РАГБИСТА (за Рађу је Миодраг биста). Браво Зоране! Овај ребус је у финалном гласању добио две петице и једну четворку и тако у финишу освојио прво место. Занимљиво је да је само један ребус добио оцене од све четворице судија, али је на крају био последњи на овој табели.




6 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Bravo, kume!

Zoca је рекао...

Hvala obojici, ali ja moram da kažem sledeće: najmanje dva rebusa, da sam u žiriju, ja bih stavio ispred - Banetov i Milana Žarkovačkog. Kratki su, efektni, nešto slično nije viđeno, laki za ilustrovanje, a rešavač bi se, možda, malo namučio da ih reši, ali bi ga to samo učinilo zadovoljnijim kada otkrije rešenje. Ovaj rebus sam radio za Otvoreno prvenstvo Srbije (ima slova reči REBUS, ne tim redosledom, a i dozvoljen broj slova), ali sam, na kraju, poslao neke druge. Ovaj mi se učinio previše komplikovanim i zahtevnim za rešavanje. Zato i ne komentarišem odluke žirija tamo gde učestvujem. Odradim što mogu bolje (po mojem viđenju), pošaljem, pa - šta da Bog i sreća u zagonetača:)

Svetlana је рекао...

Čestitam Zorane, odličan rebus!

Milan Žarkovački је рекао...

Čestitam, Zorane, i hvala na komentaru! Ilustrovanje mog rebusa se svelo na nalaženje odgovarajuće fotografije.

Quizmaster је рекао...

Kad je već spomenuto Otvoreno prvenstvo Srbije, koristim priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali kao takmičari ili sudije. Rezultati će biti objavljeni ovih dana.

Inače, zanimljivo da je među takmičarskim radovima bio i UZOR BANAĆANA SU DARKERI (uz Orbana Ćana, Sudar, Keri) od Nevenka Solde, pa sam pomislio da je kraću verziju poslao na ovaj blog, ali na kraju se ispostavilo da je to uradio Dragiša Cetić.

Quizmaster је рекао...
Аутор је уклонио коментар.