17 април 2015


5 коментара:

IlijaO је рекао...

Možda : DAVID U LEPANTU ?
( Lepant- današnji Nafpakos)
(Davi Dule Pantu)

Quizmaster је рекао...

Hahaha... Ovo je super ideja, pošto je Dule Vujošević imao neke incidente kad je hvatao svoje igrače za gušu da im objasni neke stvari :)

Jedini problem je što je pravi nadimak Marka Pantelića - Pantela. Od Milojka Pantića već jeste Panta, tako da bi trebalo njega staviti na sliku.

Č. Jelić је рекао...

Kad sam radio prikaz ovog rebusa, krenuo sam upravo s Milojkom, ali nisam našao ni jednu njegovu sliku koja bi odavala izgled davljenika. Želeći ostati u sportskim vodama, prebacio sam se na Marka (kojeg sam sretao i s ovim nadimkom), a njegova je glava bila baš onakva kakvu sam tražio.

Idealno je kad se dobra ideja dopuni kvalitetnom ilustracijom, ali svejedno smatram da je kod rebusa najvažnija ideja. Pamtim postavke brojnih dojmljivih rebusa od kojih sam za mnoge zaboravio kako su prikazani, a neke nikad nisam ni vidio. Rebuse doživljavam tako da prosječnu ideju ni najatraktivniji prikaz ne čini boljom, kao što ni loš prikaz ne može nauditi nekoj izvanserijskoj ideji. Naravno, ovo je generalno zapažanje. Za ovaj rebus rekao bih da su i ideja i njena realizacija malo iznad prosjeka.

Бранислав Никић је рекао...

Čedomir je skroman, a ja mislim da je sjajna ideja i još lepša realizacija.

Quizmaster је рекао...

Još bi se Pantić 100% uklopio, pošto je vatreni zvezdaš! :)