12 јануар 2015

REBUS GODINE

Glasanje za najbolji rebus objavljen u toku 2014. godine na ovom blogu je završeno. U glasanju je učestvovalo 17 sudija, vrsnih enigmatskih majstora i odličnih poznavaoca rebusa. Od samog početka, izdvojila su se tri rebusa, i do kraja glasanja stvarali su sve veću razliku u odnosu na ostale. Pobednički rebus je u prvoj polovini glasanja stekao veliku prednost, ali se ona postepeno topila do kraja i na kraju je trijumfovao sa 6 poena razlike u odnosu na drugoplasiranog. Da više ne dužim, pobedio je rebus: BASNA O BOAMA (bas na oboama) koji sam ja sastavio. Verovao sam da se može visoko plasirati, a potajno se nadao da može i pobediti. Rebus koji sam smatrao favoritom, bio je rebus Čedomira Jelića sa rešenjem: PRIČA ŠIROKOBRIJEŽANA (pri čaši Roko brije Žana), a upravo je on bio najveća konkurencija mom rebusu i na kraju osvojio drugo mesto. Da je osvojio prvo, bilo bi to potpuno zasluženo. Pošto je Čedomir prošle godine čak 6 puta osvojio titulu ''najrebus meseca'' i pošto je sa svojim zanimljivim i originalnim idejama koje je sjajno ilustrovao doprineo visokom kvalitetu ovog bloga, zaslužio je da pored diplome za osvojeno drugo mesto, dobije i plaketu za najuspešnijeg sastavljača.  Treće mesto i diplomu osvojio je Dejan Minić sa odličnim i jako lepo ilustrovanim rebusom: DUŽNA SI PARE DARI (duž nasipa redari). 
Hvala svima koji su učestvovali u glasanju i velika zahvalnost svim autorima koji su svojim rebusima doprineli da ovaj blog bude ovako dobar i kvalitetan. Evo sada pobedničkog rebusa i tabele sa glasovima svih sudija.





3 коментара:

Dušan је рекао...

BRAVO BANE. ČESTITAM!

Quizmaster је рекао...

Čestitka, Bane, i na prvom mestu i na lepom završetku uspešne sezone, u kojoj smo videli mnogo zanimljivih i kvalitetnih rebusa saradnika (pre svih, Čedomira Jelića, svaka mu čast).

Milan S. је рекао...

Čestitam i ja - bilo je potpuno zasluženo - i pridružujem se Zoranovom komentaru!