05 мај 2013

NAJAVA TAKMIČENJA

U subotu, 11. maja 2012, od 19:00 do 22:00, na blogu "Rebusi" (adresa:www.rebusi.blogspot.com) biće održan 4. Kup Srbije u rešavanju rebusa. Ovo je nastavak takmičenja koje je započeo Zoran Radisavljević na svom forumu ''Enigma cafe''. Ja sam za zadovoljstvom prihvatio Zoranovu ponudu da se ovo lepo takmičenje ubuduće održava na ovom blogu. Propozicije takmičenja su sledeće:

1. Za takmičenje sam pripremio 16 rebusa, koji će biti pripremljeni u PDF formatu. Link sa rebusima biće postavljen na blog u 19:00.

2. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl  nikicb@ptt.rs. Rešenja koja stignu posle 22:00 neće se uzimati u obzir.

3. Rešenja rebusa se ne moraju slati odjednom, ali za svaki od rebusa moguće je samo jednom poslati rešenje, tako da vodite računa šta kucate. Naknadne ispravke neće biti uzimane u obzir!

4. Takmičenje se odvija u dve faze, od kojih zavisi koliko će takmičari osvojiti bodova.

a) Prva faza traje od 19:00 do 21:00 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 100% od njegove vrednosti.

b) Druga faza traje od 21:00 do 22:00 i takmičari će kao pomoć dobiti broj slova u frazi rebusa. Naravno, poruka sa tom dopunskom pomoći pojaviće se na blogu u 21:00. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 50% od njegove početne vrednosti.

5. Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju.

6. Pravo učešća imaju svi koji su voljni da se takmiče. Za tri prvoplasirana takmičara obezbediću do subote neke zanimljive nagrade (knjige, originalni DVD filmovi, čokolade), a nagrađeni takmičari biraće sami šta žele.

Нема коментара: