22 октобар 2011


9 коментара:

Анониман је рекао...

OBI MANDARIN KINA ...
OBIMAN DARINKIN A...

Ne mogu da vidim šta je ono crno u rukama (rukavicama). Koliko se vidi to su vatrostalne rukavice, pa bi ono crno mogao biti ŽAR, ali šta je to AŽAR. Sinonim za POSED bi moglo biti: AGER, AKAR, ALOD (ali šta je GER, KAR, LOD).

Ja zasad ne vidim kompletno rešenje. Neka neko drugi završi.

Nikola Petkovski

Kontrolor је рекао...

Mogla bi to biti trina, naširoko poznata kao TAR :-|

Анониман је рекао...

Ne znam da li je TAR (otpadak od sena, trina) crne boje kao GAR.

Nikola Petkovski

Dusan је рекао...

OBI- ŠIROKI POJAS KIMONA???

Анониман је рекао...

Jeste Dušane. OBI je široki pojas japanskog kimona koji se obavija dva-tri puta oko tela i veže se na leđa u vidu velike mašne.

Nikola Petkovski

Dusan је рекао...

A U RUKAMA USKI POJAS,NIJE NAGLASENO NA STA SE ODNOSI.BANE UNOSIS POMETNJU.

Kontrolor је рекао...

Danas, u lošim uslovima, nisam ni 'analizirao' rebus, već sam se, po nekoj logici, samo nadovezao na Nikolino rešenje... Sad, kada sam uvećao sliku, rekao bih da je u šakama predstavljen katran - TER, s tim što ater = atar, po rečnicima, ima drugo značenje (naklonost, ljubav, volja), a ne teritorija, posed ili sl. Razlika je u akcentu. No, mislim da je to rešenje rebusa.

Анониман је рекао...

A da mi ne mudrujemo previše, nego neka Bane (koji još nije priznao da je Kinez iz rebusa br. 1143) lepo objavi autorovo rešenje, bez obzira da li je ono pravo ili ima koju falinku.

Nikola Petkovski

Бранислав Никић је рекао...

Da razrešimo dilemu, na prvoj slici jeste OBI, a na poslednjoj je TAR. To je jedna od slika koje se dobiju kada se u Guglu otkuca ta reč i izabere pregled po slikama. Proverom u rečnicima nisam našao ništa drugo osim da je ''tar'' ono što reče i Nikola, otpadak od sena, trina. Ovo na slici je nešto kao katran, ali ga u našem jeziku nema pod tim nazivom. Ako ga mi enigmati usvojimo kao novu reč, onda će rebus biti potpuno ispravan, u suprotnom šaljite brzo sliku trine (tara) da ispravim grešku.