петак, 25. март 2011.


2. KUP SRBIJE U REŠAVANJU REBUSA


U ponedeljak, 4. aprila 2010, od 20:00 do 22:30, na forumu "Enigma kafe" (adresa: www.voy.com/96502/ ) biće održan 2. Kup Srbije u rešavanju rebusa. Propozicije ovog takmičenja su sledeće:

1. Sve rebuse (ukupno 20) sastavlja novosadski enigmata i domaćin foruma "Enigma kafe" Zoran Radisavljević. Rebusi će, u četiri grupe po pet, biti pušteni na forum u 20:00.

2. Rešenja rebusa se šalju isključivo na mejl zoradis@eunet.rs. Moguće je kašnjenje od maksimalno pet minuta (do 22:35), s tim što će svaki minut kašnjenja takmičare koštati 10 poena.

3. Rešenja rebusa se ne moraju slati odjednom, ali za svaki od rebusa moguće je samo jednom poslati rešenje, tako da vodite računa šta kucate. Naknadne ispravke neće biti uzimane u obzir!

4. Takmičenje se odvija u tri faze, od kojih zavisi koliko će takmičari osvojiti bodova.

a) Prva faza traje od 20:00 do 21:00 i tokom nje takmičari kao pomoć imaju samo broj slova u rešenju. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 100% od njegove vrednosti.

b) Druga faza traje od 21:00 do 22:00 i takmičari će kao novu pomoć dobiti broj slova u frazi rebusa. Naravno, poruka sa tom dopunskom pomoći pojaviće se na forumu "Enigma kafe" u 21:00. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 50% od njegove početne vrednosti.

c) Treća faza traje od 22:00 do 22:30. Kao poslednju pomoć takmičari će u 22:00 dobiti raspored najfrekventnijeg samoglasnika u svakom rebusu. Za svaki tačno rešen zadatak u tom periodu dobija se 25% od njegove početne vrednosti.

5. Domaćin takmičenja pripremio je više tipova rebusa, od kojih neke možete videti u dodatku koji šaljem. Konačan spisak biće objavljen na forumu dan pre početka takmičenja. 

6. Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo u slučaju da zadovoljava visoke standarde, to jest, da ne postoji nikakva nategnutost u frazi ili rešenju.

Za najbolje takmičare obezbeđeni su pehar, medalje i enigmatska literatura.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Hi there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

My weblog; laser cellulite treatment