23 фебруар 2011

8 коментара:

Анониман је рекао...

pa ovaj je još lakši od vrhnja

Nikola је рекао...

Kod rebusa nije cilj da budu teški (ili laki) za rešavanje. Uostalom domaćin bloga uz rebus daje i obilatu pomoć nadnaslovom i frazom, da bi se lakše rešilo. Bitna je koncepcija rebusa, konstrukcija fraze iz koje proizlazi rešenje.

Анониман је рекао...

Rebus bi,pored nabrojanog trebao biti efektan!

Dusan је рекао...

VELI KOJEŠTA

Dejan Minić је рекао...

Mislim da ovde samo slovo Š treba da bude veliko, a TA normalne veličine. Inače bi postavka onda trebalo da bude 'velika su...'. Znači, ideja je dobra, a greška ide na Banetov račun.

Анониман је рекао...

Mislim da Dejan, u ovom slučaju, previđa da Š, T, i A mogu biti (zajedno pisani) riječ (šta).
Onda (čini mi se) može biti veliko "šta".

S.B.

Dejan Minić је рекао...

Nisam prevideo, samo mi je logičnije da se postavka odnosi pre svega na slova, a ne na skup slova tj. reč. Neka bude da može i ovako. Čudesan je ovaj naš jezik.

Nikola је рекао...

Slavko je u pravu. Ovde se radilo o reči ŠTA i u tome je bila poenta (ako bi se posmatralo svako slovo posebno, onda bi rešavaoci imali muke da "odgonetnu" u kakvoj su relaciji slova međusobno: do, uz, pored, ispred, iza itd. što bi bila varka). Doduše autorova zamisao je bila malo drugačija. Ono "šta" je zamišljeno da bude ispisano malim slovima i rešenje bi bilo NEVELIKO JE ŠTA, odnosno NE VELI KOJEŠTA. No, autor je dao sva prava domaćinu da po njegovom nahođenju napravi i izmene, ako time smatra da bi se postigao bolji kvalitet radova. A Dejan je sasvim u pravu kad kaže da je čudesan naš jezik. To upravo u rebusima i igrom rečima kompletno dolazi do izražaja.