07 новембар 2018


17. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste

Poštovani ljubitelji enigmatike,

Pre nekoliko dana počelo je 17. Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste, pa vas pozivam da se uključite u ovo tradicionalno takmičenje, koje je svojim kvalitetom zlatnim slovima upisano u istoriju enigmatike. Na dosadašnjim šampionatima učestvovalo je oko 150 takmičara sa preko 8.000 radova vrhunskog kvaliteta, zbog čega je ovo najznačajnije takmičenje anagramista u regionu. No, nemojte da vas zaplaši jačina konkurencije - među velemajstorima anagramiranja uvek se pojave i neka nova imena koja zablistaju, pa zašto onda ne biste i vi oprobali svoju veštinu i zabavili se?

Naravno, osim borbe za bodove u generalnom plasmanu (na osnovu kojih se određuje novi šampion) posebno zanimljivo je što se na kraju godine održava Gran Pri, odnosno izbor anagrama godine i najboljih radova po kategorijama. Možda baš vi budete sastavili vredan anagram kojim ćete osvojiti prestižni trofej!

Do kraja novembra imate dovoljno vremena da sastavite takmičarske radove za prvo kolo, no predlažem da se za početak podsetite propozicija, koje su važile i u dve prethodne sezone. Na drugom linku možete videti zanimljivu temu za anagramni izazov u prvom kolu, posvećenu čuvenom dramskom piscu, scenaristi i reditelju Dušanu Kovačeviću.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA: http://chessandpuzzles.blogspot.com/2018/10/jos-nekoliko-dana-do-pocetka-novog.html

ANAGRAMNI IZAZOV ZA 1. KOLO: http://chessandpuzzles.blogspot.com/2018/10/anagramni-izazov-za-1-kolo.html

Takmičarske radove možete slati na mejl zoradis@eunet.rs ili ih prijavljivati u komentarima na blogu ŠMEK (Šah - Mozgalice - Enigmatika - Kvizovi):  http://chessandpuzzles.blogspot.com/

Srdačan pozdrav!
Zoran Radisavljević

Нема коментара: