08 јул 2017

       Kao što vidite, Ilija Đurković je još jednom pokazao da je nenadmašan u rešavanju rebusa. On je sve rebuse rešio i poslao ih u 21,22  pa se već tada znao pobednik (bolje reći, ja sam znao). Bravo Ilija! Čestitke i Svetlani koja je takoše sve rešila, ali ne u prvoj fazi, kao i Slavku i Iliji Ozdanovcu koji su imali sjajne rezultate. Hvala i svim učesnicima (14, kao i na prošlom takmičenju).





TAKMIČENJE JE POČELO

Evo i linka sa kojeg možete skinuti sve rebuse u jednom fajlu: 
https://app.box.com/s/4c2jou27iff7zdfnpx5y7my2yh2c239h

Srećno!


















TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
Autori: Branislav Nikić i Luka Pavičić



                              Propozicije

- Takmičenje počinje u subotu 8.7.2017 u 20,00. 
- U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć postavke i naslove rebusa, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno. 
- Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja. Rešenja šaljite isključivo na mejl: nikic.branislav@gmail.com  Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381648306174. Rešenja koja stignu posle predviđenog vremena neće se priznavati. 
- Za rešavanje je pripremljeno 18 rebusa. Maksimalan broj bodova je 260. Svi rebusi su na EKAVICI. Većina rebusa je po srpskom jezičkom standardu, a nekoliko je po hrvatskom jezičkom standardu.
- Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje brzina predaje rešenja.


Srećno rešavanje i dobra zabava!

07 јул 2017

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
(DRUGO PO REDU)

      Poštovani posetioci bloga, kao što sam već najavio, u subotu (sutra) 8.7.2017. sa početkom u 20,00 počinje drugo takmičenje u rešavanju rebusa. Autori rebusa smo ja i Luka Pavičić, a takmičenje se održava povodom 8. rođendana ovog bloga. Nadam se da će vam se naši rebusi svideti i da ćete se lepo zabaviti. Molim vas da se odazovete u što većem broju, pa makar to bilo i simbolično, jer znam da svi mi imamo raznih obaveza i da nije lako odvojiti 2-3 sata vremena za rešavanje.
      Propozicije takmičenja objaviću sutra u toku dana. Srećno svima koji uzmu učešće i veliki pozdrav od mene i Luke.


06 јул 2017

Ова три ребуса су најава предстојећег такмичења у решавању ребуса које смо припремила ја и Лука. Такмичење почиње у суботу 8.7.2017. у 20,00 часова. 





NAJREBUS JUNA
(DRUGA FAZA)

     U prvoj fazi izbora za najrebus aprila, učestvovalo je 12 sudija. U drugu fazu plasiralo se 11 rebusa koji su dobili 4 ili više poena. Bilo je dosta dobrih i kvalitetnih rebusa, pa sudijama nije bilo lako da se odluče za 10 najboljih. U drugoj fazi, četvorica sudija odabraće 5 rebusa za koje smatraju da su najbolji i podeliće im bodove po sistemu 5, 4, 3, 2 i 1 bod. Sudije u drugoj fazi biće Boris Nazansky, Mirka Šajić, Andon Koloski i Miroslav Cvetković. 

      Ukoliko je neko od sudija sprečen, molim da mi na vreme javi, da bih našao zamenu. Rok za glasanje je nedelja, 9.6.2017 do 20,00 časova. Glasovi se šalju na moj mejl nikic.branislav@gmail.com  Evo odabranih rebusa:












05 јул 2017




Ово је Славково реаговање на претходни ребус.


04 јул 2017

JOŠ JEDNO TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA

U subotu 8. jula 2017. godine, povodom 8. rođendana bloga ''Rebusi'', održaće se još jedno takmičenje u rešavanju rebusa. Ovaj put smo autori rebusa ja i Luka. Takmičenje počinje u 20,00 i trajaće do 23,00. Propozicije takmičenja biće objavljene u subotu. Ja i Luka vam obećavamo dobru zabavu uz zanimljive rebuse, pa se nadamo da ćete se odazvati u što većem broju.  

Pozdrav svima i puno sreće!



03 јул 2017



Ovaj rebus ide danas kao aktuelnost i kao najava sledećeg takmičenja u rešavanju rebusa koje smo pripremila ja i Luka. Takmičenje je u subotu 8. jula u vremenu od 20,00 do 23,00.