18 јануар 2014

14 јануар 2014





Izabrali smo najbolje rebuse iz prošle godine, pa možemo da nastavimo sa objavljivanjem rebusa u ovoj novoj godini. Nadam se da će i ove godine biti puno kvalitetnih radova i da ćete svi uživati rešavajući ih.

13 јануар 2014

Šta reći na kraju nego - Milane, svaka čast! Sjajan rebus i fenomenalna ilustracija. Sve čestitke i Čedomiru koji je bio nadomak pobede, kao i mladom Nikoli koji je pobedio u prošlogodišnjem izboru. I svi ostali koju su se plasirali u finale zaslužuju čestitke pre svega svojim kvalitetom koji je bio vrlo ujednačen i koji je sve sudije i iz kvalifikacija i iz finala stavio na velike muke, šta odabrati , a šta eliminisati. Pošto su kasni sati dok ovo pišem, daću vam samo link za skidanje fajla sa rebusima koji su ušli u finale, a o svemu ostalom komentarisaćemo sutra.   https://app.box.com/s/sywujg508aylstw1jaeq 
I konačno, prvo mesto i zlatna plaketa sa osvojenih 22 boda za Milana Sečujskog.


Sin od nas traži lovu (sinod na Stražilovu)


Drugo mesto sa 21 poenom Čedomir Jelić.


Popodne sestri povedoh Omera (pop odnese stripove do Homera)

I sada tri najbolja rebusa koji osvajaju diplome, treće mesto sa 9 poena Nikola M. Milićević.


Ko li brije našu Maru? (kolibri je na šumaru)

Četvrto mesto sa 9 poena Snežana Sečujski.


Pupina sav Idvor ište (pupi na Savi dvorište)

Peto mesto sa 9 poena moja malenkost.


Previla supruga Stepi rane (pre vila su prugaste pirane)

Šesto mesto sa 8 poena ponovo Čedomir Jelić.



Veli mi Ranka da Mirza ima naliv-pero, ali da ga Bori ne da (Velimir, Anka, Damir, Zaim, Ana, Liv, Pero, Alida, Gabor i Neda)

Sedmo mesto sa 6 poena još jednom Čedomir Jelić.


Mačetom Patrik lupka (mače, Tom pa tri klupka)

Osmo mesto sa 6 poena takođe Čedomir Jelić.


Boeme Đuka zanima (boe među kazanima)

Deveto mesto sa 6 poena osvojio je Čedomir Jelić.


Lana dobila zimus tange (lanad obilazi mustange)

Glasanje je završeno i dobili smo pobednika. Ali pre toga da se zahvalim svoj petorici sudija koji su vrlo stručno i temeljno proučili rebuse koji su ušli u finale i ocenili ih po svojim kriterijumima. Žiri je i ove godine bio međunarodni, pa sam se tako odlučio za: Zorana Radisavljevića iz Srbije, Adnana Spahića iz Bosne i Hercegovine, Borisa Nazanskog i Jovana Nedića iz Hrvatske i Iliju Đurkovića iz Crne Gore.
Neću vam odmah otkriti ko je pobedio, već ću čitati redosled od 10. mesta pa naviše. Samo da napomenem da je kod istog broja bodova odlučivao najveći pojedinačni broj dobijen od bilo kog sudije. Dakle, 10. i 11. mesto sa 5 poena dele rebusi Miroslava Cvetkovića i Čedomira Jelića:
  
Bije Lasla Nina (bijela slanina)

Snajka maše starleti (s najkama šestar leti)

12 јануар 2014

Верујем да сви нестрпљиво ишчекујете резултате избора за најбољи ребус 2013. на блогу. Могу да кажем за сада да је у првом кругу гласало 12 људи и да су критеријуми били доста различити. На крају, сви ребуси који су скупили 4 или више гласова ушли су у првих двадесет. Статистички гледано, најбољи судија у првом кругу је био Зоран Радисављевић који је гласао за 13 од 20 колико их је ушло у финале. До овог тренутка, своје гласове послала су тројица судија и већ имамо 2 ребуса који су одскочили по броју поена у односу на остале. Ако у скорије време добијем гласове и од остале двојице, можете очекивати коначне резултате већ у току вечери.
Решења:
2357. Оборио Бориса Ристо телом (обор и обори с Аристотелом)
2358. Паре ми Радован дели (пар Емира, до Ванде Ли)
2359. Трагедија Шумахера код Мерибела (траг Едија, шума, Хера, код, Мери бела)
2360. Надарена Тамира (Нада, Рената, Мира)
2361. Гази Јана по Пају (газија на Попају)
2362. Дивно је весели народе (див нојеве сели на роде)
2363. Колона у Лици - коло на улици
2364. Ведра ли је стара бака Мила? (ведра, лијес, тараба, камила)