01 фебруар 2014

NEFORMALNI IZBOR ZA REBUS MESECA

Poštovani posetioci bloga, hteo bih da odvojite malo vremena i pogledate još jednom sve rebuse objavljene na ovom blogu u toku januara ove godine i da svako od vas odabere po 5 rebusa za koje smatra da su bili najbolji. Rebusu za koji mislite da je bio najbolji dajte 2 poena, a ostalima po 1. Vaše bodove možete napisati u vidu komentara ispod ovog posta, ili mi poslati na neki od mejlova:  nikicb@ptt.rs  ili  nikic.branislav@gmail.com  Vodite računa da u obzir dolaze samo oni rebusi koji nisu već negde bili objavljeni (npr. rebusi iz vremeplova). Svaki autor može da glasa i za svoj rebus, ako smatra da je bio dovoljno dobar da bude u najboljih 5. U naslovu sam stavio NEFORMALNI, jer neće biti nikakvih nagrada, već ono poznato ''tapšanje po ramenu''. Na osnovu poena ostalih, lakše ćemo doći do odabira najboljih na kraju godine.
Pravo glasa imaju svi koji to žele, a rok za glasanje je utorak 04. februar do 20,00.




VREMEPLOV

Žao mi je što ovoliko kasnim sa današnjim vremeplovom, jer sam imao problema sa eksternim diskom na kojem mi se nalazi sve što ima veze s enigmatikom. Uporno mi je pokazivao da je prazan, što bi značilo da mi je sve obrisano sa njega, ali srećom, na njemu je bio samo virus koji je simulirao pogrešnu sliku o statusu diska. Nekako sam uspeo da ga obrišem i sa velikim olakšanjem konstantovao da su svi podaci ipak tu. Danas nastavljamo sa spunerističkim rebusima iz Proljetnog Kviza broj 88.

27 јануар 2014



Ovi Dejanovi rebusi su ujedno i podsetnik svima Vama da je večeras sa početkom u 19,00 časova takmičenje u rešavanju rebusa koje je on pripremio na blogu Slavka Bovana.



26 јануар 2014

Решења:
2377. Сањари Бакир када гласа (Сања риба Кирка Дагласа)
2378. Туроператори (тур опра Тори)
2379. Малишина стрина дала мени кондом са трафике (Мали, шина, с три Надала мени, Кон, дом, сат, раф и ке)
2380. Моја стара бака (Која с тарабама)
2381. Не лечи Стипе пељаре (Неле чисти пепељаре)
2382. По луци Линда радила (полуцилиндар Адила)
2383. Мара матира Нина (марама тиранина)
2384. Мени пребила клин Тона (мени пре Била Клинтона)
2385. Кану Сузани злице вуку (кану суза низ лице Вуку)
2386.  Испреда дама малишану Леу сагу (испред Адама Малиша нуле у сагу)
2387. Преводилац (прело, Дивац)
2388. Пир лобиста (Пирло биста)
2389. Жеравица (Вера, жица)
2390. Балалајка (лала, бајка)
2391. Кубизам (зуби, кам)