17 јануар 2020

За све љубитеље ребуса ево посластице! Дејан Минић је припремио ребусе које ћете решавати на Славковом блогу 27.1.2020. Правила такмичења преузео сам са његовог блога, а ја вас позивам да узмете учешће у што већем броју и тиме наградите Дејанов труд.

Na blogu Enigmatika (tupljenje i oštrenje), po tradiciji, 27. JANUARA održava se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio Dejan Minić. Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 18:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 18 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Rešenja se mogu slati i na drugu adresu koju vidite u levom stupcu ili SMS na telefon 063-89-41-064.
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.

Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde. 
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću takmičenje učinili zanimljivijim.

Za najbolje rešavače predviđeni su simbolični poklončići, a po tradiciji jedna nagrada ide i rešavaču koji bude imao najviše sreće na žrebanju (U konkurenciji su svi koji reše makar jedan rebus). Ipak, najveća nagrada svima biće dobra zabava. Hajde da nas bude što je moguće više. IZVOLITE!



13 јануар 2020

NAJREBUS GODINE 2019.

Konačno smo završili sa glasanjem i sada možemo da objavimo rezultate. Prvo bih zahvalio svim sudijama (proširio sam broj sudija na 7) na pažljivom izboru i rangiranju rebusa. Iako svako od nas ima neke svoje kriterijume prilikom ocenjivanja, na kraju smo ipak dobili najbolje rezultate. Kao što ćete videti iz tabele, pobednički rebus ERE MI TUKU ĆERKU (eremit u kućerku) je sastavio Čedomir Jelić koji je sakupio 39 bodova, a u korak ga je pratio Zoran Milunović sa 38. Bravo Čedo! Čestitka i Zoranu i ostalim visoko plasiranim autorima. Čedomiru sleduje zlatna plaketa i diploma, a Zoranu dve diplome, za drugo i za treće mesto.  







12 јануар 2020

Molim vas za još malo strpljenja, jer jedan član žirija još nije poslao svoje glasove. Poslao sam mejl drugom kolegi pa ću, kad mi se javi, objaviti pobednika i tabelu sa redosledom ostalih.